Nemme müsliboller

Nemme müsliboller

Så har jeg bagt igen og denne gang blev det nogle velsmagende søde müsliboller. Jeg tænkte det var en god weekendopskrift til jer.

De vil i hvert fald passe godt til brunch bordet eller til hyggen om eftermiddagen. Vejret byder i hvert fald på hyggen og lune boller.

De er selvfølgelig glutenfri, men det kan du ikke smager 😉

Opskriften på ca. 10-12 stk.

Sådan gør du

  • Start med at ligge rosiner og frø/kerner i blød i rigeligt med vand (Du kan sagtens gøre det i samme skål. Vandet skal smides ud bagefter).
  • Tag så en anden skål og pisk med et piskeris loppefrøskaller og vand sammen.
  • Lad det stå 5 min. til det begynder at blive en let tykkere gelé.
  • Kom så honning i og få det opløst i massen.
  • Tilsæt nu resten af ingredienserne og pisk det sammen med et piskeris.
  • Dejen skal gerne stå til hævning i 30 min. et lunt sted.
  • Form bollerne efter de 30 min. og lad så bollerne efterhæve på pladen i 30 min.
  • Bag bollerne ved 200 gr. varmluft i 30-35 min.

*Jeg brugte hørfrø, solsikke og græskarkerner.

** Havregryn er i sig selv naturlig glutenfri, men da de bliver produceret sammen med glutenholdige sorter, kan der være rester af gluten i.

Næste gang vil jeg erstatte tørgær med 2 tsk. bagepulver da det går langt hurtigere og stadig en god luftig konsistens.

Når du bruger bagepulver slipper du nemlig for hævningstiden og kan bare dem efter dejen blot har stået i 5-7 min. i en skål.

Velbekomme.

God weekend!

Kærligst Tina

Tilbage til bloggen