Super nem hjemmelavet mandelmælk

Dagbog del 2 – Kan jeg lige sove et par timer skat?

IMG_0156

Graviditets dagbog

Kan jeg lige sove et par timer skat?

Gravid uge 7 og 8 (2 mdr.)

Læs også første første indlæg “Dagbog del 1 – Gravide krop mener du virkelig det?”

Kroppen beggynder at forandre sig. Jeg kan ikke helt følge med og jeg føler mig ikke særlig godt tilpas, hvilket ikke ligner mig. Jeg kan ikke helt forklare det, men det er som om min krop lever lidt sit eget liv. Pludselig overmander trætheden mig og det er ikke længere blot en halv time på sofaen, nej det bliver hurtigt til en time og også til to timer. Jeg har førhen aldrig kunne sove om aftenen, hvis jeg er faldet i søvn midt på dagen, men det er INTET problem. Jeg sover vel fra 22-7.30 og så også lige et par timer midt på dagen. Det irriterer mig egentlig, for jeg har ikke tid til at sove. Jeg skal jo arbejde som før og kunne gøre de ting jeg kunne før, men langsomt (og det sker LANGSOOMT!) begynder jeg at indse at jeg må lytte til kroppen.

Jeg skriver dog til en god kollega, som også er gravid, fordi jeg tænker jeg da må kunne gøre noget. Tager noget eller spise noget, sådan det ville blive bedre specielt med trætheden. Hun skrev en super sød besked, men hendes bedste råd var “lyt til kroppen og sov når du er træt og kan komme til det” Seriøst????? Det var jo ikke lige det råd jeg ønskede lige der. 😉

Min bryster er stenhårde og gør hamrende ondt. Jeg er så småt begyndt at løbe lidt mere igen, uden at være alt for bekymret. Det er ikke lange ture eller hurtige ture, men korte lunte ture, fordi jeg bliver så glad af det (altså bagefter! 😉 ). Mine ømme bryster volder mig dog problemer. Jeg kan derfor vælge at tage en sportsbh på og have mega ondt eller tage to på og ikke kan få luft. Jeg valgte lidt begge dele og ingen af delene kan anbefales. Jeg burde nok ha’ investeret i en ordentlig og støttende sportsbh, men det synes jeg ikke lige jeg gad at bruge penge på. 😉 Tænk hvis de voksede sig endnu større kort tid efter? Jeg jeg ved ikke, hvad de bryster kan finde på, for de lever også deres helt eget liv lige nu.

Jeg har som sådan ikke kvalme, men mere sådan lidt utilpas i perioder. En følelse der igen ikke kan beskrives. Sådan lidt træt, sulten, kvalme uden at være rigtig kvalme. Det kommer og går som det har lyst til – igen kroppen lever sit eget liv. Jeg er egentlig ikke det store kontrol menneske (hvis jeg selv skal sige det), men jeg har svært ved at acceptere det. Jeg har svært ved at acceptere at mine madvaner og madlyster er helt anderledes. Jeg spiser chips (jeg kan stadig høre mig selv: “skat køber du ikke dem med ostesmag?” imens jeg ligger under dynen i sengen, fordi jeg er så træt), pizza, slik og snickers is var da også populært i en uges tid. Det er bare slet ikke særlig Helse-Else-agtig, men jeg har slet ikke lyst til det jeg plejer. Jeg får dog stadig min smoothies ind i mellem og trøster mig med at jeg skyller en masse godt ned der. Bananer er faktisk blevet min store redning, når jeg ikke har lyst til noget andet.

Jeg har læst flere studier på kvalme under graviditet og jeg ser det som om, at jeg er ret forskånet. Jeg har læst at B-vitaminer og specielt b6 kan have en indflydelse på at mindske kvalme. Jeg har forinden min graviditet taget B-vitaminer fordi jeg/vi ønskede at blive gravid og har også taget B-vitaminer under graviditeten. Så man kan sige, at mine depoter var og er fyldt godt op. Om det er derfor jeg har haft meget lidt kvalme er jo svært at sige, men jeg vil bestemt bruge samme taktik næste graviditet (okay, okay, jeg kan ikke lige overskue en mere lige nu!)

Min mave er begyndt at bule… Ingen kan se det, kun mig, men det er også nok. Jeg ser oppustet ud… Hvor lang tid mon det bliver ved?

Kærligst Helse-Else som til tider bliver overmandet af Pomfritt-Bjarne

   

11 kommentarer

 • Marie

  Lige off-topic.
  Jeg har købt nogen Magnesium tilskud, som jeg mente at du anbefalede (nu kan jeg ikke finde indlægget). Biorto hedder mærket.
  Dem jeg plejer at tage, der tager jeg 2 om aftenen inden jeg går i seng.
  Den nye står der 1 om morgenen og 1 om aftenen. Hvordan kan det være ? Er det helt forkert hvis jeg tager begge om aftenen ? Plejer bare at sove så godt, når jeg får magnesium om aftenen (uden rastløse ben).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Hej Marie, jeg plejer at anbefale Pharma nord eller Biosym, men Biorto er også en godt mærke. Jeg ville klart anbefale at tage det til natten for bedst effekt. Så længe dosis er under 1000 mg burde der ikke være nogen bivirkninger. Når du kommer over 1000 mg virker det afførende. Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie

   Tak for hurtig svar.
   Jeg plejer også at bruge biosym men nu prøvede jeg denne.
   Ok jeg vil tage begge om aftenen så indtil pakken er Tom og derefter biosym som jeg plejer.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Jeg har lige et spørgsmål 🙂 har du taget andet end dine b-vitaminer op til graviditeten?

  Selv tager jeg Gravitamin som indeholder de samme b-vitaminer som Omni-B Active B-vitaminer fra Biosym – bare i mindre mængder 🙂 men det bliver nok for meget at alliere sig med begge “præparater”?0

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Hej Mie, jeg tog aktive b-vitaminer som ikke er i mange vitaminpiller (jeg mener heller ikke det er i gravitamin) som jeg synes det bør være. Jeg tog også omega 3 fra nordic naturals samt ekstra C-vitamin. Dertil var/er jeg meget opmærksom på at spise økologisk, da sprøjtegifter kan lave rod i fertiliteten. Kosttilskuddet Gelé royal er en superfood, hvis man ønsker at blive gravid. Derudover hørte jeg app’en HelloMind “forbered min krop på graviditet” da jeg er en “tænker” og kan sommetider komme til at tænke og bekymre mig en smule for meget. 🙂 Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

   Åh, mange tak! Jeg har selv rod i mine hormoner og hjælper ikke just på projekt baby. Jeg vil fluks sætte mig lidt mere ind i de ting du har skrevet 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

   Den app du nævner, har jeg lige været inde og kigge lidt på. Nem jeg forstår den ikke helt. Køber man én enkelt behandling for hver gang eller er beløbet for alle 10 behandlinger? Nu tænker jeg på den du har brugt i forhold til graviditet 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Hej Mie, en behandling er alle 10 sessioner, så du kan bruge den de næste 10 dage eller mere. Jeg var så glad for den! Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

   Aarh. Super fint! det vil jeg prøve så. Tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sally

  Dejligt du er så ærlig. Jeg har ikke børn eller planlægger at blive gravid foreløbig. Men hvor er det bare skønt at læse indlæg som disse, de er sjove og spændene og så er de befriende fordi de også viser de andre sider af det at være sund og at der også er plads til andre ting. Jeg synes det er vildt hvordan kroppen kan skrige efter andre ting, uden man kan være herre over det. Jeg døjer med hormon forstyrrelser, som jeg langsomt prøver at få styr på, men det er så hårdt fordi kosten spiller en stor rolle og nogle gange giver man bare efter

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Hvor er du sød Sally. Jeg ønksker også at være ærlig, fordi jeg troede det vile være helt anderledes, så det er der jo nok mange andre der også tror. Desværre får man (eller i hvert fald jeg) den der forkert følelse af “Ej det burde jeg ikke gøre” men heldigvis bliver det bedre og accepten hjælper også rigtig meget på det. Ja hormonelle forandringer generelt er svær at forstår og få dem i balance. Hvis du ikke kender bogen “Harmonel Harmoni” af Caroline Fibæk så kan jeg varmt anbefale den!:) Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Super nem hjemmelavet mandelmælk