Hvordan påvirker du dit hår og hovedbund på bedste vis?

Hvordan påvirker du dit hår og hovedbund på bedste vis?

/Indlægget er sponsoreret i samarbejde med fantastiske Hårklinikken/

Jeg får mange spørgsmål omkring håret eks. “Hvordan får jeg et langt og tykt hår?” eller “Jeg fælder meget, hvad kan jeg gøre ved det?” Et klassisk spørgsmål er også “Mit hår fedter, men mit hår er egentlig også tørt, hvad skyldes det?”

Måske sidder du med et helt fjerde spørgsmål, som jeg håber bliver besvaret i dette indlæg. Jeg har nemlig endnu en gang været forbi Hårklinikken, for at få de bedste råd om hårets sundhed. Det er deres råd, og husk at det kan være forskelligt fra person til person, hvad der virker.

Hop ikke på “god” reklame

Der er nemlig rigtig mange faktorer, der spiller ind, når det handler om hårets sundhed. Jeg synes (stadig), at jeg fornemmer at god reklame fører til, at man kan komme til købe et produkt, som simpelthen kan det hele. Hvis det ikke er en pille, så er det en shampoo, som giver det tykkeste hår på bare 14 dage… Jeg håber du kan høre ironien, for med den største kærlighed i stemmen og min store passion til at hjælpe dig, når jeg fortæller, at det altså ikke så simpelt. Fik du læst: “Kender du også nogle myter omkring håret?

Hvor kedeligt det måske lyder så skal vi spise varieret

Anneliese fra Hårklinikken fortæller, at der kan være mange årsager til er håret er som det er. Det kan handle om kosten, hormonelle forandringer, stress, genetik eller noget helt andet.

Jeg spurgte Annelise, hvad hendes bedste råd var i forhold til kosten, hvor hun fortalte om en variation. Hvor kedeligt det måske lyder så skal vi spise varieret. Alt for mange spiser en bolle til morgenmad (brød/mel), en par rugbrødsmadder til frokost (brød/mel) og så pasta til aftensmad (mel).

Brød/mel vil give et udsving i blodsukkeret og et ustabilt blodsukker kan være en af årsagerne til hårtab, samt en hovedbund ude af balance. Er hovedbunden ude af balance vil det påvirke hårets udseende, tykkelse og længde.

Det skal dog siges, at vi er genetisk forskellige, så har du aldrig kunne få det lange hår ned til bagdelen, så får du det heller ikke. Se eks. på asiatiske kvinder, som typisk har en kraftigt, tykt og LANGT hår, som skandinaviske kvinder oftes ikke kan få på samme måde.

Selve hårstrået lever altså længere hos de asiatiske kvinder (helt op til 6 år) end hos de skandinaviske (typisk 2-4 år).

Hvordan påvirker du dit hår og hovedbund på bedste vis?

Spis flere farver

Annelise siger også, at et godt tip er at spise farverigt. Kig dig rundt i frugt og grønt afdelingen og find en masse farver.

Jo flere farver, jo flere vitaminer og næringsstoffer får du. Jo flere forskellige, jo bedre. Så der altså ikke nok med den skive agurk ovenpå leverpostejen 😉 Fik du læst: “Sådan får du et sundt hår uden bekymringer“?

Hvordan påvirker du dit hår og hovedbund på bedste vis?

Når det så er sagt, så er det også alfa omega at håret bliver rent – både håret og hovedbunden! Her er jeg blevet super glad for den nye Restorative shampoo, som er uden parfume, kunstig farve eller silikone (som virkelig kan lave ravage for dit hår).

Forleden blev jeg spurgt, hvad jeg dog gør for at få så glansfuldt et hår, hvortil jeg svarede at jeg brugte denne shampoo. Jeg har brugt hårklinikkens produkter det sidste halve år og jeg har markant mindre fedtet hovedbund, mindre tørt hår og som sagt fået mere glans.

Hårklinikkens produkter er meget også velegnet til gravide, ammende, eller personer med en sensitiv hovedbund. Har du spørgsmål? Så skriv endelig og hvis jeg ikke kan svare, så har jeg jo en specialist i baghånden 😉

Kærligts Tina

Tilbage til bloggen