Få dine grøntsager: et nemt og vigtigt tip til de travle dage

Citronvand: et morgenritual med mange fordele

Citronvand: et morgenritual med mange fordele

Jeg er ret vild med nemme morgenritualer der har gode sundhedsgevinster, men det skal jo være nemt og gå hurtigt. 🙂 Det hører jeg i hvert fald tit. Derfor får du i dag et nemt tip i denne søde og fede juletid. Jeg mærker lynhurtigt, hvis maden har været for fed eller for sød, men så er det godt der er effektive tips til at hjælpe kroppen lidt ekstra.

Start hver morgen med at koge en kop vand, som skal afkøles let. Jeg tænder for min elkedel, som det første om morgenen og så afkøles det ret hurtigt efter det er hældet op i en kop. Kom derefter en halv presset citronsaft i den afkølede lune vand. Hvis du ikke kan nå at koge vandet, så start alligevel dagen med et stort glas vand med citronsaft. Det afkølede kogende vand er dog bedst.

Ekstra tip: du kan sagtens tage halvt kogt vand og halvt koldt vand fra hanen, så er det lunt 🙂

Gør dette som det første om morgenen og vent gerne 20-30 min. med at spise og drikke, da drikken så har en langt bedre effekt. Vent også med kaffen!

Citroner har nemlig en basisk evne på kroppen, trods den syrlige smag. Kroppen kan ophobes af syre fra slik, fed mad, brød, kage, cola og ikke mindst stress. En basisk krop er nøglen til et godt helbred, så det er værd at  have fokus på basisk mad og basisk drikke.

Citronvand hjælper også på fordøjelsen. Jeg har ofte skrevet det, men din fordøjelse hænger tæt sammen med din skønhed, så det er rigtig væsenligt at give fordøjelsen lidt ekstra kærlighed. Det lune citronvand kan bla. afhjælpe oppustethed og træg mave. Derudover vil drikken hjælpe med at fordøje maden bedre. Hvis du lider af halsbrand, kan drikken også hjælpe dig.

Citroner er sprængfyldt med C-vitamin der er et af hudens vitaminer. C-vitamin er essentielt for rynker, men også hudens ensartethed. Citronvand hjælper kroppen med at udskille affaldstoffer fra blodet og hjælper derfor huden med at være klar og smuk – uden urenheder!

Dette morgen ritual med citron vand er også med til at forbedre din leverfunktion. Måske tænker du nu, at du ikke drikker meget alkohol, så din lever sikkert har det fint. Din lever har et kæmpe arbejde foran sig med at udskille affaldstoffer og brugte hormoner så hvis den proces ikke fungerer optimalt kan de giver forskellige gener i kroppen og en problematisk hud.

Citronvand er også naturligt vandrivvende, så affaldsstoffer kan forlade kroppen og kroppen fyldes med rent vand, som hydrerer kroppen. Det giver en velfugtet hud med mindre urenheder.

Er du ved at blive små forkølet med ondt i halsen, så er det også bare med at drikke løs. Tilsæt evt. et par skiver frisk ingefær for endnu bedre effekt ved ondt i halsen.

Så kør på med citronvand de næste mange dage og rigtig gerne hver dag eller nogle gange i ugen, for at få de skønne egenskaber. Drik det evt. med sugerør, hvis du er bekymret for dine tænder.

Gravide og ammende kan også benytte sig at dette tip.

Kærligst Tina

Citronvand: et morgenritual med mange fordele

   

11 kommentarer

 • Anette

  Hej Tina.
  Hvis man ikke har citroner i køkkenet, og gerne vil starte hurtigst muligt, kan man så bruge økologisk citronsaft?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Hej Tina
  Hvad er din holdning til om citronerne bør være økologiske? 🙂
  Mange hilsner Tanja

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Hej Tanja, citroner vælger jeg altid øko og går ikke på kompromis. Konventionelle citroner er sprøjtet og overfladebehandlet, hvilket vi ikke skal have in di kroppen. Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mina

  Hej Tina

  Synes at jeg har hørt flere at snakke omkring at hvis man gør dette dagligt, så får man for meget syr i maven. Kan passe og hvilke ulemper kam dette have?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Hej Mina, det forholder sig faktisk lige modsat. Trods den syrlige smag virker det basisk på kroppen. Jeg følger dog lige op på det, da det faktisk godt kan være at citronerne fremmer mavesyren. Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  Hej Tina
  Hvis jeg ikke har tid til at drikke citronvand om morgenen, har det så samme effekt at drikke det senere på dagen? Mvh Jannie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Hej Jannie. Ja gør det gerne blot senere på dagen. Det giver også gode effekter. Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hejsa, jeg drak egentlig vand med citron i en periode om morgenen, men så blev jeg opmærksom på, at det da er ret skidt for tænderne med al den syre?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Hej Mette. Det er også rigtigt. Du kan drikke med sugerør som mindsker at tænderne tager skade. Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Kan man koge vandet dagen før og sætte det i køleskabet?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Hej Pernille. Nej faktisk helst ikke. Det er det varme lune vand der har en god effekt på fordøjelsen. Fordøjelsen er nemlig ikke glad for koldt køleskabs vand. Ha’ en dejlig jul. Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Få dine grøntsager: et nemt og vigtigt tip til de travle dage