Luksus glutenfri nøddekage med chokoladecreme

Luksus glutenfri nøddekage med chokoladecreme

Endnu en gang har Ditte og jeg været i køkkenet og bagt en luksus kage! Du kan som altid spise den med god samvittighed, da der har været fokus på gode ingredienser.

Kagen er uden raffineret sukker, gluten og mælkeprodukter. Kagen er den perfekte jule/efterårskage, når det skal være lidt ekstra luksus. Vi var selv ret overrasket over det lækre resultat, så du kan godt glæde dig 🙂

Opskrift til ca. 6 personer

Nøddebund

  • 100 g hasselnødder (eller din yndlings nød)
  • 100 g æggehvider
  • 100 g kokossukker
  • 1 tsk bagepulver

Sådan gør du

  • Blend hasselnødderne fint.
  • Pisk æggehviderne til de skummer og tilsæt kokossukker, og pisk det herefter til en sej marengs
  • Vend bagepulver sammen med de hakkede nødder og vend det i marengsen
  • Del massen i to, og bag to nøddebund (20 cm i diameter)
  • Bag bundene ved 180 grader varmluft i ca. 10-15 min
  • Lad bundene køle af

Chokoladecreme

  • 150 g god
  • 80 % mørk chokolade
  • 3 æg, str. M/L – delt i hvider og æggeblommer

Sådan gør du

  • Smelt chokolade over vandbad
  • Rør herefter æggeblommerne i den smeltede chokolade (kan være de skal piskes i)
  • Pisk æggehviderne luftige og vend dem i chokolademassen

Samling

  • Placer en nøddebund i et fad og smør halvdelen af chokoladecremen ud over bunden
  • Placer den anden nøddebund herpå og smør de sidste chokoladecreme på bunden.

I øvrigt

  • 4 figner chokoladekrymmel lavet med bronzedust
  • Pynt kagen af med figner og lidt bronzefarvet chokoladekrymmel
  • Vi havde bagt fignerne i 10 min. så de fik ekstra sødme
  • Velbekomme og ha’ en skøn velsmagende weekend 🙂
  • Kærligst Tina og Ditte
Luksus glutenfri nøddekage med chokoladecreme
Luksus glutenfri nøddekage med chokoladecreme
Tilbage til bloggen