Inflammation i huden- hvad er det helt præcis og hvorfor kommer det?

Glutenfri: Sunde broccoliboller, som alternativ til almindeligt brød

Glutenfri: Sunde broccoliboller, som alternativ til almindeligt brød

Jeg ved ikke hvad det går ud på, men det er som om, når man er gravid, at grøntsager bare ikke sådan rigtig frister. Har jeg ikke ret? Det lød snakken i hvert fald på forleden, da jeg var sammen med mine gravide veninder. Jeg er dog meget opmærksom på at få grøntsager indenbords alligevel og så er det jo med at “gemme dem” i smoothies eller grønne juice. 😉

De hurtige kulhydrater derimod er bare et hit, som eksempelvis brød, men jeg ved jo også godt, at brød bare ikke er særlige nærende i længden (hverken for mig eller baby). Så derfor røg jeg i køkkenet og bagte disse sunde broccoliboller, som er et godt alternativ til almindelig brød. Det bliver jo aldrig som en almindelig boller, men det er et helt okay alternativ.

Opskrift på 6 store sunde broccoliboller

Et lille broccoli med stok (Mit var ca. 160 gr.)
3 æg
1 stor tsk bagepulver
2 spsk. loppefrøskaller
1 tsk havsalt med top
3 spsk. kokosfibermel
2 spsk glutenfri havregryn

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  • Blend broccoli og æggene sammen til en ensartet masse, gem dog den ene æggehvide i en skål
  • Kom salt, loppefrøskaller, havregryn, kokosfibermel, bagepulver i blanindingen
  • Pisk æggehviden stiv og vend det forsigtigt i broccolidejen (et forsøg på at gøre dem en anelse mere luftige)
  • Lad dejen hvile i 5-10 min. så loppefrøskaller og kokosfibermel trækker væsken til sig
  • Form 6 store boller eller 8 små og gør dem lidt flade, så bliver de bedst bagt
  • Drys med lidt kerner. Her er brugt sesamfrø og solsikkefrø
  • Kom dem i ovnen på 200 gr. og bag dem i 25 min.
  • Lad dem køle af, da de ellers vil virke klistret indeni.

Glutenfri: Sunde broccoliboller, som alternativ til almindeligt brød

Broccolibollerne kan sagtens fryses ned og ristes de efterfølgende dage, hvis man er lidt det. Du kan også med fordel bruge dem som sandwich brød eller burgerboller.

Velbekomme!

Kærligst Tina

   

9 kommentarer

  • Sarah

    Skal broccolien koges?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nicola

    Hej Tina. Kan jeg lave dem uden husk ? Jeg bor i Polen og kan ikke få det :/

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tina Lykkegaard

      Nej desværre ikke. Kan du heller ikke opstøve loppefrøskaller? Det er det samme.. Ellers skal du næsten bestille det hjem, for du kan ikke bage glutenfrit brød uden loppefrøskaller 🙁 Kh Tina

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pia Jensen

    Hej du skriver ikke hvor meget væske du tager i dine brocoli boller?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tina Lykkegaard

      Hej Pia, ingen væske – kun æg. Kh Tina

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • J

    Hej Tina, har du skrevet noget om Perioral dermatitis omkring næse og hage?
    Hvilken en olie fra naturlig olie kan man bruge mod det?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tina Lykkegaard

      Hej J, nej det har jeg ikke. Er det betændt eller “bare” tørt og rødt? Kh Tina

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • J

      Der kommer små blære en gang i mellem, rødt og tørt er det! 🙂 jeg kan simpelhen ikke få bugt med det.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tina Lykkegaard

      Så ville jeg blande hyben, jojoba og granatæble olie. Mest hyben og jojoba og knap 1/3 af granat. Husk at støtte fordøjelsen, komælk skal gerne udelukkes og så aktive b-vitaminer. Kh Tina

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Inflammation i huden- hvad er det helt præcis og hvorfor kommer det?