15 I Madopskrift/ Reklamelinks/ Sundhed

Nemme, luftige og søde glutenfrie boller (min bedste opskrift!)

Nemme luftige glutenfrie boller

/Indlægget indeholder reklamelinks, hvilket betyder at jeg får en lille kommision, hvis du køber det online gennem disse links. Tak fordi du læser med og støtter mit arbejde!/ 

Om jeg skulle ha’ været bager? Tjooo, det kunne da egentlig godt være eller der skal ret mange forsøg til, for at få den helt rigtige opskrift, så jeg holder mig til mig erhverv lidt endnu 😉 Men jeg må bare sige, at det er de bedste, nemme og luftige glutenfrie boller jeg har bagt til dato. Jeg vil kunne snyde enhver med, at dette er almindelige boller, for de har så meget brød konsistens og smag, at det kunne være almindelige boller med hvedemel. Billedet snyder dog en smule, de er ikke helt så mørke som de ser ud.

Opskrift på søde, luftige, nemme og glutenfrie boller 6-8 stk:

4 1/2 dl. vand
2 spsk HUSK/ 1 spsk. Fiber HUSK
40 gr. Kikærtemel
40 gr. rismel
1 spsk. honning
1 tsk. havsalt
1/2 tsk kardemomme
1 tsk. bagepulver
1/2 tsk Natron
1 spsk. olievnolie
80 gr. Fuldkorns rismel
75 gr. Glutenfri havremel (havregryn blendet til fint mel)

Nemme luftige glutenfrie boller

Sådan gør du:

  • Start med at tænde ovnen på 220 grader varmluft
  • Bland vand og HUSK i en skål og lad det stå 5 min. til det bliver en let gelé
  • Pisk nu gelén godt med en elpisker eller en røremaskine med et piskeris, da det er dette der får bolerne til at blive luftige og giver den rette brød konsistens
  • Hæld nu, kikærtemel og rismel i lidt af gangen og bliv ved med at piske
  • Kom salt, honning, kardemomme, havsalt, olivenolie i og bliv ved med at piske
  • Kom nu bagepulver og natron i og piske det godt igen (omkring 10 min. i alt)
  • Tilslut kommer du fuldkornsrismel og havremel i delen, hvor du ælter det godt i skålen (eller på dine røremaskine)
  • Dejen er ret klistret, men lad den hvile i 5 min og derefter kan du forme bollerne med våde hænder på en bageplade
  • Kom dem straks i ovnen når du har formet dem på bagepladen, da de ellers kan flyde en smule ud
  • Sæt et fad godt med vand i bunden af din ovn, da det giver lidt effekten som en damp ovn
  • Bollerne bages først på 220 grader varmluft i 10 min. derefter sætter du ovnen ned på 180 grader varmluft, men åben ikke for lågen til ovnen, da bollerne så kan falde sammen. De skal have omkring 20-25 min. ved 180 grader varmluft.

Lad bollerne køle en smule af og nyd dem lune med dit yndlings topping eller bare et godt lag økologisk kærnet smør som jeg 🙂

Velbekomme.

Kærligst Tina

Nemme luftige glutenfrie boller

Psssst, har du set min nyeste e-bog “Fri mig for sensitiv hud“? Du får en komplet guide til at mindske rødmen, kløe, rosacea eller blot sensitiv hud generelt. 

Sådan mindsker du rosacea

Læs flere indlæg

15 Kommentarer

  • Besvar
    Janette
    13. september 2017 kl. 12:47

    Lækkert, men hvor lang tid skal de ca have ved 180gr?

    • Besvar
      Tina Lykkegaard
      13. september 2017 kl. 13:44

      Ups!! 20-25 min. Har jeg virkelig glemt at skrive det? 🙂

  • Besvar
    Janette
    13. september 2017 kl. 13:25

    Hvor lang ved 180 grader?

  • Besvar
    Laila Blok Larsen
    13. september 2017 kl. 15:02

    Kan man bruge noget andet end kikærtemel, har det ikke hjemme, men vil gerne bage bollerne til i aften

    • Besvar
      Tina Lykkegaard
      13. september 2017 kl. 16:11

      Det tænkr jeg sagtens du kan. Jeg bruger altid samme mængde mel og vand, men skelner imellem meltyperne, så det tænker jeg sagtens du kan. Kh Tina

  • Besvar
    Simone
    14. september 2017 kl. 13:15

    Kan de laves uden honning? 🙂

    • Besvar
      Tina Lykkegaard
      16. september 2017 kl. 18:11

      Ja da sagtens. Brug evt kokossukker eller anden sødme, hvis du ønsker det. Det giver en god smag. Kh Tina

  • Besvar
    Rikke
    15. september 2017 kl. 16:56

    Har bagt bollerne idag og de er så lækre😊. Tak for skøn opskrift. Kan de fryses??
    Kh Rikke

  • Besvar
    Rikke
    19. september 2017 kl. 14:55

    Hej!
    Hvad kan jeg bruge i stedet for glutenfri havremel? Jeg kan nemlig ikke tåle proteinet :/
    Måske putte lidt ekstra i af det andet i stedet?

    • Besvar
      Tina Lykkegaard
      19. september 2017 kl. 15:12

      Hej Rikke, jeg synes ikke du skal bruge mere rismel, da det kan smage af en del. Jeg bruger ofte havre grundet smagen, men tænker også du kan bruge alle andre typer glutenfri mel. Jo flere typer, jo bedre bliver smagen synes jeg. kh Tina

  • Besvar
    Helle
    20. september 2017 kl. 14:27

    Hvad vil du anbefale i stedet for rismel? Jeg reagere ikke så godt på rismel.

    • Besvar
      Tina Lykkegaard
      20. september 2017 kl. 15:52

      Årh måske mere kikærtemel og mere havremel samt lidt boghvede mel? Men boghvede synes jeg smager af meget, så jeg ville ikke bruge så meget. Kh Tina

      • Besvar
        Helle
        21. september 2017 kl. 15:57

        Tak det vil jeg prøve.

  • Besvar
    Camilla Lyng Kristensen
    3. oktober 2017 kl. 12:35

    Sikke en dejlig opskrift Tina. 🙂 TAK!
    Jeg har netop forsøgt mig med den, og den blev SÅ god. Jeg tilladte mig at tilføje rosiner og valnødder for at opnå en müsli-bolle udgave. Det fungerede også super. Der skal den blot have 5 minutter længere.

    • Besvar
      Tina Lykkegaard
      3. oktober 2017 kl. 13:46

      Mums hvor lækkert! God ide! Tak fordi du læser med og dit gode fif! Kh Tina

    Skriv en kommentar