Her er din guide til bedre søvn samt smukkere hud

Graviditets dagbog del 5: Skal det være en hjemmefødsel?

Graviditets dagbogLæs første del HER
Anden del HER
Tredje del HER
Fjerde del HER

Gravid uge 17 og 18

Okay, jeg snyder lidt og springer et par uger længere frem end dagbogen egentlig burde, men det er fordi der ikke sker det store.  Jeg har det faktisk bare godt. Så godt, at det kan undre mig lidt. Jeg tænker bare, hvor blev den der træthed af? Hvor blev den der utilpashed af? Hvor blev de ømme bryster af? Ja, ikke fordi jeg savner det, men det skete bare lidt fra den ene dag til den anden. Det var jo de tegn, som gjorde at jeg vidste alt var godt… eller det ved jeg da ikke lige, hvorfor jeg tror, men det gav mening på det tidspunkt. Lige nu føler jeg mig ikke rigtig gravid. Altså jo, jeg kan da godt se babybulen ligesom i kan, men den er stort set væk om morgenen og titter så lidt frem sidst på dagen.

I er så søde, for flere har skrevet at jeg bare skal nyde det, så det prøver jeg i stor stil ? Specielt når Pomfrit-Bjarne beder om romkugler og nu tænker du nok, “Nårh de der dadel-romkugler” men nej ROMKUGLER fra Lagkagehuset… Ja ja, og så kommer Helse-Else og siger vi alle fire skal drikke juice med grønkål – altså mig, Bjarne, Else og baby…

En anden skør ting ved det her graviditet er også at flere og flere kommentere på hvor “stor” eller “lille” jeg er. Så kigger de på min mave og siger “neeej, hvor er den bare fin. Du godt nok lille hva?” og dagen efter siger en anden det modsatte – altså at jeg er stor. Jeg spørger bare lige, hvad skal jeg svare? Jeg har ikke været gravid før 😉 Meeen det er nu sjovt nok at høre, hvad folk egentlig tænker, selvom det jo ikke betyder noget.

Jeg går faktisk og overvejer, hvor fødslen skal foregå. Jeg overvejer simpelthen en hjemmefødsel, men jeg kan simpelthen ikke finde ud af om det er det jeg vil. Jeg har bare ikke rigtig lyst til at føde på et sygehus. Når jeg nævner det for venner og familie så er der jo også et utal af meninger. Den mest udbredte er nok “Argh Tina, det er jo mere sikkert på et sygehus”, men det har jeg altså læst mig til at det ikke er. Jeg kunne SÅ godt tænke mig, at høre fra dig, som har samme tanker eller måske endda har født hjemme. Hvad er ulemperne og hvad er fordelene? Skulle der gå noget galt, så kører vi jo bare på sygehuset eller er det naivt at tænke sådan?

Heldigvis har jeg jo god tid til at finde ud af det, men jeg har lovet mig selv, at jeg il undersøge mulighederne for en hjemmefødsel inden jeg beslutter mig. Vi skal til første jordmoderbesøg i næste uge, så må vi se hvad hun siger til mine tanker. 🙂

Kærligst Tina og baby ?

Ps. Helt ærligt… Kunne i ikke lige have fortalt at man (MIG!) ville få mange MØRKE hår på maven?? Det er da for underligt og ikke super sexet. Jeg kan bare høre min kæreste sige “Ej skat, så slemt er det da ikke” og han mener det bare slet ikke! 😉 Jaja, det tager jeg da bare med…

   

14 kommentarer

 • Sara Andersen

  Hej Tina,
  Jeg er selv gravid og skal have den første til december. Pt satser vi på hjemmefødsel, hvis alt selvfølgelig fortsætter med at være fint og lige efter bogen. Jeg ser så mange fordele ved det – kendt jordemoderordning, ro, man kan ikke høre andre skrigende kvinder i rummet ved siden af – og derudover er der masser af videnskabeligt beviste fordele – i gennemsnit er hjemmefødsler kortere, der er færre komplikationer, færre bristninger og børnene har en højere apgar scor. Og ved det mindste bliver man jo overflyttet – dig stadig med sin egen jordemoder gennem hele fødslen. De holder hjemmefødselscafe i Århus på torsdag, og ellers kan jeg anbefale bogen om hjemmefødsel ☺️
  Jeg har jo aldrig prøvet det endnu, men kender 5 kvinder der har født hjemme og ingen af dem ville vælge anderledes.
  Held og lykke lige meget hvad i vælger ☺️

  Og så kan jeg forresten godt huske den periode du er i pt føltes lang og mærkelig, alle symptomerne er væk, maven er der kun om aftenen og man føles ikke gravid fordi man forbinder det med kvalmen. Men lige om lidt begynder maven at vokse for alvor, og du begynder at kunne mærke baby – og så bliver det hele meget sjovere ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Hej Sara, jeg har helt misset din kommentar! TAK for den skønne kommentar! TAK, TAK og tak for dine positive erfaringer og viden. Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annemarie

  Hej Tina
  Jeg fødte selv en lille datter i juli måned på Hillerød Sygehus. Jeg var ikke så meget i tvivl om at jeg ville føde på sygehuset, fordi vi ville have 30 min dertil, hvis det skulle blive nødvendigt. Og så har jeg kun hørt positivt om Hillerød, hvilket jeg også kun kan bekræfte. Selvom de havde pokkers travlt kunne det ikke mærkes på dem.
  Hvis jeg skulle føde på et af hovedstadens sygehuse ville jeg overveje hjemmefødsel. Du er tættere på, hvis der mod forventning skulle gå noget galt. De har sindssygt travlt, og du risikerer at blive sendt hjem, hvis det ikke er op over.
  Fordelene ved hjemmefødsel er at du har en helt anden ro, du føler der forhåbentlig mere tryg, og jordemoderen har kun dig at sørge for.

  Skal lige siges at de kun anbefaler dig hjemmefødsel, hvis din graviditet er forløbet normalt.

  Siiidst men ikke mindst, gør det der gør dig mest tryg. Det giver uden tvivl den bedste oplevelse

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Hej Annemarie, tak for din erfaring. Årh jeg må jo tænke videre. Der er hele tiden for og imod, men mon ikke jeg får en åbenbaring på et tidspunkt. 😉
   Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Kragelund

  Hej søde dig. Kan helt klart også anbefale serien på tv2 play. Hvorfor har jeg egentligt set den, når jeg ikke er gravid? 😉 ja- Rasmus undrede sig også. Men jeg synes den var rigtig interessant og noget JEG vil overveje, når den tid kommer. Tror dog ikke at Rasmus er enig med mig. Men serien viser også et eksempel på, hvordan de tackler det, hvis fødslen ikke forløber som det skal. Så umiddelbart tænker jeg at sikkerheden er som den skal være, og op til vurderer man også om det stadig er det mest optimale. Helt klart en serie der kan anbefales. Ønsker dig alt det bedste. Og endnu engang – du er smuk..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Tak søde Louise. Jeg så den skam også og var heller ikke gravid. 😉 Jeg synes bare der er fordele ved det og der er der helt sikkert også ulemper. Jeg vil i hvert fald undersøge mulighederne og se, hvad der tiltaler mig mest. 🙂 Årh du skøn. Tak søde dig. Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Tina,

  For nogle måneder siden skrev jeg et indlæg med mine tanker om hjemmefødsler på baggrund af min egen fødselserfaring (jeg blev mor til min datter, Frida, d. 1. december 2016). Det indlæg kan du eventuelt læse, hvis du har lyst til at få dine overvejelser om en hjemmefødsel belyst fra forskellige vinkler (:

  Jeg vil hverken påvirke dig til det ene eller det andet, selvom jeg, efter min egen fødselsoplevelse, til enhver tid vil foretrække at føde på hospitalet. Forud for fødslen var jeg dog allerede begyndt at lege med tanken om en hjemmefødsel, når vi en dag (forhåbentligt) skal have barn nummer to. Men den tanke, har jeg skudt ud af hovedet igen. Du må ikke se mit indlæg som en løftet pegefinger, men bare som ét perspektiv af mange på “sagen” om hjemmefødsler vs. hospitalsfødsler (:

  Hvis du har lyst, kan du i hvert fald læse indlægget her: http://juliemonberg.dk/blog/er-en-hjemmefoedsel-lykken/

  PS! Du er utrolig smuk med din lille fine babybule ♡

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Hej Julie, tak for din kommentar. Jeg har netop læst indlægget, men det bare så sjovt, for det rører ikke rigtig noget i mig. Forstå mig ret (altså jeg forstår fyldt ud det må ha’ været en voldsom oplevelse for jer <3)… Jeg har bare sådan et behov for at undersøge muligheden og se, hvad der tiltaler mig mest. Jeg synes jeg kan se fordele og ulemper ved begge dele. Tak fordi du delte din oplevelse. Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Hej Tina

  Du ser fin ud 🙂 kender ikke til at blive kaldt lille, men derimod stor …. Arh, det er bare ikke fedt 😉 nu her 3. gang tager jeg det dog mere roligt og fejer lidt folks kommentarer af..

  Mht fødsel – jeg har født 2 gange på Hillerød hospitalet – den 1. Gang meget dramatisk pga stor baby og stjernekigger – 2. gang super hurtig fødsel… begge fødsler var under total kontrol, og der var hele tiden øje på mig og baby – flere gange var der en læge tilkaldt pga mindre komplikationer – og det var bare super rart og trygt, at man vidste alle de bedste hænder var lige om hjørnet!

  Min venindes søster havde en hjemmefødsel som endte meget dramatisk, hvor hun mistede en masse blod og måtte akut til hospitalet… der er skræmmehistorier fra både sygehus og hjemmefødsler – jeg tænker du skal finde ud af, hvad du føler dig bedst tilpas med 🙂 og så bare tro på det bedste – så skal alt nok gå uanset hvad du vælger.
  Jeg vælger hospital igen 3. gang om små 3 måneder – jeg er nok lidt nervøs for det der hjemmefødsel 😉 hehe

  Pøj pøj når du kommer dertil 🙂

  Kh Pernille

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Hej Tina!
  Der har kørt et program på tv2 hvor man følger nogle som har en hjemmefødsel. Et program som virkelig kan anbefales (kan ses på tv2play). Der synes jeg at jeg har fået et indtryk af at alt er under kontrol 😉 Nu har jeg ikke selv født men efter at have set de programmer må jeg sige at jeg nok helst vil have en hjemmefødsel 🙂

  Mange tak for din graviditets dagbog. Det er virkelig spændende at følge med i 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Hej Katrine, TAK for dit gode fif. Faktisk så jeg det godt og det var kort tid inden jeg blev gravid, så det tændte helt sikkert også noget i mig. Tak fordi du har lyst til at læse med. Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Igen, du er sindssyg smuk gravid – lille eller stor.
  Jeg var slet ikke i tvivl om, at jeg ville føde på sygehuset. Jeg ville være tryg, når jeg ikke vidste, hvad jeg gik ind til. Jeg gik desværre 10 dage over tid og blev igangsat, da de mistænkte svangerskabsforgiftning, pga pludselig forhøjet blodtryk. Heldigvis var alt ok, men i og med, at jeg blev sat igang med piller og forhøjet blodtryk, så måtte jeg ikke forlade sygehuset. Desværre var maj måned, sidste år, på Skejby utrolig travl, og vi endte faktisk med at få en rigtig ØV følelse. Ingen lyttede, de glemte at måle mit blodtryk, tjekke til mig og baby, og vi var mere eller mindre overladt lidt til os selv. Først da jeg insisterede på at komme op på en fødestue, fandt de ud af, at jeg var 10 cm åben, og jeg fødte 9 min senere..

  Det kom til at lyde som en rigtig skræmmehistorie, men hvis der bliver en næste gang, vil jeg ha’ hele forløbet med i overvejelserne og evt. overveje en hjemmefødsel. Det eneste, der ville bekymre mig var, hvis jeg sådan akut-akut skulle have kejsersnit. Jeg kender desværre flere, hvor fødslen pludselig har taget en drejning, hvor barnet skulle ud i løbet af få minutter, og der tænker jeg umiddelbart ikke, at en ambulance ville kunne komme hurtig nok. Skal dog ikke gøre mig klog på det 🙂

  Laaaangt indlæg, men ville alligevel gerne dele ud af min erfaring

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Tak Stine, hvor er du sød at dele din historie. Jeg hører faktisk rigtig mange episoder for tiden, hvor det ender i akut kejsersnit og fordi jeg er som jeg er, kan jeg ikke lade være med at tænke på om mindre stress hos både mor og baby kan gøre en forskel. Jeg læste forleden at hver 3. kvinde i Holland føder hjemme, hvor de har 30 % færre akutte kejsersnit og det kan jeg ikke lade være med at tænke på. Jeg må tænke videre og overveje videre 🙂 TAK <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

   Hvor er det tankevækkende! Hvis mor stresser igennem fødslen, bliver baby med garanti også stresset, så der er helt sikkert noget om snakken! Glæder mig til at høre, hvad jeres beslutning bliver

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er din guide til bedre søvn samt smukkere hud