Kender du også nogle myter omkring håret?

Derfor skal du undgå mineralske olier og sådan spotter du dem

Mineralske olier i hudpleje /Indlægget indeholder reklamelinks, hvilket betyder at jeg får en lille kommision, hvis du køber det online gennem disse links. Dertil er der sponsoreret indhold. Tak fordi du læser med og støtter mit arbejde!/ 

Det er første de senere år, at jeg for alvor har opdaget, hvor stor forskel der er på cremer og hvad denne forskel gør ved vores hud. I rigtig meget hudpleje (billigt som dyre) er der tilsat mineralske olier, også kaldet råstoffer som paraffin, petrolatum og vaseline. Sommetider vil det også bare stå som mineral oil bag på produktet.

Disse olier kommer fra olieindustrien, og er spildolie fra råolie. (Det lyder ikke særlig lækkert eller luksuriøst vel?) Disse olier er meget billige, og derfor er der mange hudpleje producenter der benytter dem og det er vidst den eneste fordel ved dem. Hvis vi overhovedet kan kalde det for en fordel. Mineraske olier kan ikke, trænge ned i huden og vil fedte længe og lægge sig, som en beskyttende hinde uden på huden. Huden kan ikke ånde, under denne hinde og vil med daglig brug, på sigt blive tør og dehydreret ved brug af mineralske olier.

Mange oplever desuden, at minerask olie kan tilstoppe porerne i huden. Måske du kan genkende den håndcreme, som aldrig trænger ind og man sætter fedtet fingrer på alt hvad man rører ved. Her vil der typisk være mineralske olier i. Den eneste fordel ved brug af mineralske olier, er i håndcreme til dem der har et job, hvor de skal vaske hænder mange gange i løbet af en dag. Den beskyttende hinde forhindrer skader på hudens skrøbelige hudbarriere, som sker ved hyppig vask med stærke sæber eller alkoholgel.

En anden stor ulempe er, at huden vænner sig til disse olier, bliver doven og bare vil have mere i stedet for at gøre brug af sin egen hudfornyende processer. Ligesom i vinterhalvåret, hvor vi nærmest spiser vores læbepomade. Vi smører og smører og vores læber bliver ved med at sprække og være tørre. Desværre ser vi rigtig tit petrolatum i vores læbeprodukter.

Læs med her hvis du bruger læbepomader og se, hvad du skal holde dig fra!

Mineralske olier i hudpleje

Hvis man derimod bruger nærende olier, som sheasmør, hybenkerneolie, jojobaolie (min FAVORIT!) eller kokosolie vil huden ikke være nær så tør. Det vil trække nemmere ned og huden/læberne har ikke brug for nær så meget hudpleje. Hudpleje uden mineralske olier findes ikke naturlig hudpleje, men desværre sælger nogle hudplejeprodukter sig som naturlige, så læs altid ingredienslisten igennem inden du svinger kreditkortet.

Vil du lave din egen læbepomade eller facebalm, så er det meget nemmere end du tror!

Hudplejemærker som Naturligolie.dk, Jurlique, Ren, Rudolph care, Anne Marie Borlind, Nuxe, melissa, Sard, Karmameju, Aurelia, Madara og lavera kunne ikke drømme om at bruge mineralske olier.

Blot til info: så skal mineralske olier og mineral makeup ikke forveksles. De er meget forskellige og slet ikke det samme. Mineral makeup er knuste mineraler fra jorden og ikke olie. Skriv endelig, hvis der er noget du er i tvivl om.

Kærligst Tina

   

8 kommentarer

 • Du nævner hudpleje produkter der ikke er olier i. Ved du om der er mineralske olier i Clinique produkter?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Hej Trine, hudpleje må gerne indeholde vegetabilske olier, men ikke mineralske men der er også stor forskel på hvilken type vegetabilske olier der bliver brugt. Det mener jeg ikke der er, men det kan du læse på ingredienslisten. Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Hej Tina,

  Vil du sige at Rituals produkter er gode for huden /ikke er fyldt med mineralske olier ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Hej Maria, jeg kender dem desværre ikke godt nok til at kunne svare på det. Du kan se det med det samme på ingredienslisten og måske også spørge om det er naturlig duft de bruger eller syntetisk duft, som jeg ikke er vild med. Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Hej Maria, jeg tør ikke sige det. Jeg kender dem ikke så godt. Jeg vil gerne gå på spionage en dag jeg kommer forbi deres produkter 😉 Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michala

  Hej Tina,

  Jeg ved godt, at du her i linket har foreslået en række gode mærker – men det er stadig en jungle for mig at finde en god creme. Kan du hjælpe her? 🙂 jeg har meget fedtet hud og en del tilstoppede porer, men jeg får sjældent rigtige bumser. Jeg har til gengæld altid en rød næse og kinder, og jeg får en knastør hud af lange bade (som så bare er fedtet igen efter et par timer!) Jeg må derfor have en sensitiv men let kombineret hud – ikke sandt? Kan du give et forslag til en eller to gode ansigtscremer, som samtidigt ikke ruinerer budgettet? 🙂 på forhånd mange tak, og god jul!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • you are in point of fact a just right webmaster. The site loading speed is incredible. It kind of feels that yo&;r8217u#e doing any distinctive trick. In addition, The contents are masterpiece. you’ve performed a wonderful task in this topic!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kender du også nogle myter omkring håret?