Smoothie bowl med spinat - som minder dig om yoghurt

Graviditets dagbog del 4: Skal i have en pige eller dreng?

Læs første del HER, anden del HER og tredje del HER.

Gravid uge 13 og 14

Årh sikke en lettelse. Vi har nu været til første offentlige scanning, som viser hvordan baby har det. Jeg troede ikke det ville påvirke mig, fordi jeg hele tiden har haft en følelse af, at alt er okay, men jo nærmere dagen kom første scanning, jo mere nervøs blev jeg. De der tanker “tænk nu hvis…” er jo hamrende belastende. Hver gang tankerne kom var der hende den fornuftige “hold nu op Tina, alt er jo fint” og samtidig var der hende (den irriterende) der sagde “jamen hvad nu hvis…”

12. ugers scanningen gik så fint og jeg havde fået at vide at jeg skulle drikke rigeligt med vand, da man så bedre kan scanne baby. Som i kender mig, så tager jeg da sådan nogle Helse-Else ting bogstaveligt, så jeg havde drukket en MASSE vand forinden. Noget af det første jeg fik at vide under scanningen var: “ja din blære den er da godt nok fuld” og jeg ligger stolt og svarer JA! men jeg havde åbenbart drukket FOR meget, så hun havde svært ved at se baby… Så jeg måtte lige og at tisse og så kunne vi starte.

Altså hvem ved også hvad “drik rigeligt vand forinden” betyder???

Alt var i den skønneste orden og det var en ret stor lettelse. Både min kæreste og jeg var ret imponeret over, hvor meget man kunne se at baby på dette tidspunkt. Det var en rigtig stor oplevelse og det gjorde mig ret glad, at jeg kunne se på min kæreste, at han også kunne se, hvorfor jeg til tider havde været hamrende træt og havde brug for at spise kage! Det ved alle jo at vi gravide har brug for… (Pomfrit- Bjarne du stopper bare!)

Allerede kort tid efter 12. ugers scanningen, nemlig i uge 14 kan man som ofte se kønnet. Vi havde egentlig ikke snakket så meget om det, men alligevel lå det i kortene, at selvfølgelig skulle vi da vide kønnet med en selvbetalt scanning. Det er jo mest praktisk… Og lige præcis det der “praktisk” blev pludselig lidt for meget for os. Hvorfor skal alt være så praktisk? Hvorfor skal vi have kontrol over det hele? Hvorfor skal vi vide det hele? Sagt med den varmeste kærlighed i stemmen 😉

Jeg ved ikke helt, hvorfor vi har fået det sådan, men vi har ikke brug for at have alt klappet og klar (jo det meste da..) og så fik vi også noget andet af vide af et familiemedlem, som jeg har tænkt ret meget over. Hun sagde noget lign.: Når vi ved det hele planlægger man (vel) ofte navne, børneværelset spiller, tøjet er klar i bestemte farver og man ved (eller tror man ved) hvordan lille baby ser ud og hvordan lille baby er…

Man skaber altså nogle forventninger og er der noget jeg ved nu, så er det da, at forventninger aldrig bliver som man tænker, når man er gravid. Jeg forestiller mig det er det samme der sker, som nybagt mor og far 🙂

Lyder det helt tosset?

Så nu har vi givet hånd på, at vi ikke skal vide det. Det sjoveste er så, at folk omkring os virkelig er for eller imod. Nogle kan kigge helt underligt på mig, når jeg siger vi ikke skal vide det. “Hvorfor skal i DOG ikke det??” og andre synes det er hyggeligt og kan godt forstå os. Det er aldrig midt imellem.

Det her med at være gravid, det er altså noget sjovt noget på alle mulige måder ?

Forresten Pomfrit-Bjarne er her ikke så meget mere, altså jo lidt, men han er nu egentlig helt okay. Specielt når han beder om romkugler… OG DET ER HELSE-ELSE IKKE TIL! Men så lader jeg dem bare diskutere lidt og til sidst vinder Pomfrit-Bjarne 😉

Heldigvis sørger Helse-Else for de lækre smoothies og er hende der sørger for, at baby og jeg kommer ud at løbe nogle gangen i ugen. Det er vidst godt nok. Dyrkede du motion da du var gravid? Eller gør du hvis du er gravid?

Kærligst Tina og baby ?

   

6 kommentarer

 • Jeanette Lene Andersen

  Hej Tina
  Vi har det nøjagtige på samme måde. Jeg er halvvejs i min graviditet og vi ved heller ikke kønnet. Vi tænkte nemlig lige præcis som i gør. Ordet praktisk hang mig lang ud af halsen. Og vi får så lidt overraskelser her i livet. Så vi valgte også ikke at vil vide kønnet. Og det er jeg SÅ tilpas med.
  Jeg dyrker stadig motion og let styrke træning og har gjort det hele vejen igennem min graviditet. Jeg kan godt begynde at mærke at min krop ikke kan så meget som den har kunne men så lytter jeg ekstra meget til kroppen og så tager det stille og roligt.

  PS det er en fornøjelse at følge dig. Og jeg suger alt hvad jeg overhovedet kan suge af dine gode råd til mig. Jeg har lige et spørgsmål. Jern pillen du tager med c vitaminer for bedre af optage jernet, tager du så begge piller om aftenen? Min jordemoder sagde til mig at den skulle man tage alene om aftenen for bedre optagelse?

  Bedste hilsner fra Jeanette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Hej Jeanette, hvor er du sød. Dejligt du har lyst ti at følge med. Jeg har netop været ude at løbe i dag og hold nu fast det var hårdt, men så løb jeg jo bare lidt langsommere og bagefter er det jo skønt. TAK for dit skønne input! Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Ups nu glemte jeg da helt dit spørgsmål. Jeg tager dem om eftermiddagen sammen med c-vitamin og hvor jeg ikke har spist andet noget tid eller skal til at spise noget. Det er fordi der er nogle mineraler som eks. kalk der mindsker optagelsen af jern, så tager du det bare forskudt af mad og andre kosttilskud kan du gøre det når du vil. Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vicki

  Kære Tina,
  Det er så dejligt at følge lidt med i din/jeres graviditet. Vi ønskede heller ikke at vide kønnet på forhånd, skønt jeg er en kontrol-freak på alle andre punkter. Og hvor var det dog en lettelse, at give slip på forventninger og bare tage imod. Den ene dag fantasterede vi om en pige, den næste en dreng. Det gjorde ventetiden ekstra spændende og fødslen var faktisk også spændende, altså på en god måde

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe GC

  Da jeg var gravid sidste år valgte vi også at vente i spænding på kønnet. Netop for ikke at blive for ensporet i forventningerne og forberedelserne. Da jeg fødte i marts tog det laaaaang tid før bettefisen kom ud, og da der endelig landede en lille baby på min mave glemte vi helt at tjekke kønnet. Hvor var det fantastisk da jordemoderen så løftede baby op og afslørede at det var en lille pige. Så vidunderligt. ❤️❤️❤️ Glæd jer!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heej 🙂
  Først rigtig meget tillykke med de lykkelige omstændigheder 🙂

  Vi vidste heller ikke hvad det ville blive, det var en panik handel med min kæreste der lovede at rette hele mit engelskskrevne speciale (130 sider) hvis jeg lovede at vi ikke skulle vide det. Da jeg ikke lige vidste hvad jeg ellers skulle gøre, blev det sådan 🙂 det var jeg rigtig glad for senere, selvom jeg hele graviditeten gik rundt med en fornemmelse om at det blev en dreng 🙂

  Jeg dyrkede ikke så meget motion, masser af gåture. Voksede ikke så vildt meget. Er overbevist om at man bliver tyk hvis man først begynder at tænke på det og frygte det 🙂

  By the way, HM har preggo bukser, også de stramme modeller 🙂

  Kæmpe meget held og lykke med det hele 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smoothie bowl med spinat - som minder dig om yoghurt