Nemme, luftige og søde glutenfrie boller (min bedste opskrift!)

Nemme, luftige og søde glutenfrie boller (min bedste opskrift!)

/Indlægget indeholder reklamelinks, hvilket betyder at jeg får en lille kommision, hvis du køber det online gennem disse links. Tak fordi du læser med og støtter mit arbejde!/

Om jeg skulle ha’ været bager? Tjooo, det kunne da egentlig godt være eller der skal ret mange forsøg til, for at få den helt rigtige opskrift, så jeg holder mig til mig erhverv lidt endnu 😉 Men jeg må bare sige, at det er de bedste, nemme og luftige glutenfrie boller jeg har bagt til dato. Jeg vil kunne snyde enhver med, at dette er almindelige boller, for de har så meget brød konsistens og smag, at det kunne være almindelige boller med hvedemel. Billedet snyder dog en smule, de er ikke helt så mørke som de ser ud.

Opskrift på søde, luftige, nemme og glutenfrie boller 6-8 stk:

4 1/2 dl. vand
2 spsk HUSK/ 1 spsk. Fiber HUSK
40 gr. Kikærtemel
40 gr. rismel
1 spsk. honning
1 tsk. havsalt
1/2 tsk kardemomme
1 tsk. bagepulver
1/2 tsk Natron
1 spsk. olievnolie
80 gr. Fuldkorns rismel
75 gr. Glutenfri havremel (havregryn blendet til fint mel)

Nemme luftige glutenfrie boller

Sådan gør du:

  • Start med at tænde ovnen på 220 grader varmluft
  • Bland vand og HUSK i en skål og lad det stå 5 min. til det bliver en let gelé
  • Pisk nu gelén godt med en elpisker eller en røremaskine med et piskeris, da det er dette der får bolerne til at blive luftige og giver den rette brød konsistens
  • Hæld nu, kikærtemel og rismel i lidt af gangen og bliv ved med at piske
  • Kom salt, honning, kardemomme, havsalt, olivenolie i og bliv ved med at piske
  • Kom nu bagepulver og natron i og piske det godt igen (omkring 10 min. i alt)
  • Tilslut kommer du fuldkornsrismel og havremel i delen, hvor du ælter det godt i skålen (eller på dine røremaskine)
  • Dejen er ret klistret, men lad den hvile i 5 min og derefter kan du forme bollerne med våde hænder på en bageplade
  • Kom dem straks i ovnen når du har formet dem på bagepladen, da de ellers kan flyde en smule ud
  • Sæt et fad godt med vand i bunden af din ovn, da det giver lidt effekten som en damp ovn
  • Bollerne bages først på 220 grader varmluft i 10 min. derefter sætter du ovnen ned på 180 grader varmluft, men åben ikke for lågen til ovnen, da bollerne så kan falde sammen. De skal have omkring 20-25 min. ved 180 grader varmluft.

Lad bollerne køle en smule af og nyd dem lune med dit yndlings topping eller bare et godt lag økologisk kærnet smør som jeg 🙂

Velbekomme.

Kærligst Tina

Nemme luftige glutenfrie bollerPsssst, har du set min nyeste e-bog “Fri mig for sensitiv hud“? Du får en komplet guide til at mindske rødmen, kløe, rosacea eller blot sensitiv hud generelt.

Sådan mindsker du rosacea

Tilbage til bloggen