Sød snack: hjemmelavet bananchips (og det er nemt!)

Sød snack: hjemmelavet bananchips (og det er nemt!)

Forleden sad jeg i toget, hvor en pige tog en bøtte frem med nødder, rosiner og (købte) bananchips. Så kom jeg i tanke om, at det skulle jeg da også prøve at lave.

De banachips man køber er jo også gode, men ofte er der olie og noget sødmen på, så hvorfor ikke lave dem 100 % naturlige selv? Det er suverænt nemt og kræver blot du er hjemme til at kigge til ovnen i en god times tid.

Jeg tænker også at det må være en lækker sød snack til børn? Ja ja, jeg er i gang med at øve mig på mor-rollen. 😉

Hjemmelavet bananchips - sådan gør du

  • Skræl det antal bananer du vil lave (Jeg lavede to stk, hvilket gav en hel bageplade, men det bliver kun til en ret lille skål, så du kan sagtens tage 4 bananer eller mere).
  • Skær dem i tynde skiver, men ikke alt for tynde for så bliver de lidt kedelige synes jeg.
  • Læg skiverne på en bageplade med bagepapir og sæt dem i ovnen ved 100 grader varmluft i en time og 15-25 min.
  • De sidste 5 min. skruede jeg ovnen op på 130 grader for at få dem helt sprøde.
  • Hold godt øje med dem, så de ikke bliver mørke.
  • Ovnen skal åbnes let hvert 10 minut cirka for at dampen kan komme ud.
  • De skal køle helt af før de bliver sprøde og kan jo bruges som snack eller til en hjemmelavet müsli.
  • Opbevar dem i en lufttætbeholder.

Nemt, lækkert og helt naturligt.

Velbekomme!

Kærligst Tina 

Tilbage til bloggen