Nem snack: mandler med havsalt

Hvorfor giver dermaroller så gode resultater?

Hvordan virker dermarolleren?/Indlægget indeholder affiliatelinks, hvilket betyder at jeg får en lille kommision, hvis du køber det online gennem disse links. Dertil er der sponsoreret indhold. Tak fordi du læser med og støtter mit arbejde!/ 

Jeg har den seneste tid fået en del henvendelser på, hvorfor dermaroller virker så godt og om det er noget jeg anbefaler. Jeg kan kun sige at JA jeg anbefaler det i høj grad, da jeg igen og igen har set, hvor gode resultater man får. Jeg anbefaler den originale dermaroller pga. dens kvalitet og nålenes udforming samt nålenes længde på 0.20 mm. Du bør efter min mening ikke bruge længere nåle til hjemmebrug, da hudens øverste lag netop er 0.20 mm. Kommer du længere ned i huden skal du være uddannet til at gøre det, da det kan gøre mere skade end gavn.

Jeg vil ikke lave et skræmme indlæg, men det er set, at kvinder har fået stafylokokker i huden ved brug at uoriginale ruller. Jeg har det også sådan, at det jo er nåle vi snakker om. De nåle skal altså være sterile og lavet af det rette materiale. Når det så er sagt, så vil jeg lige opfriske, hvad dermaroller egentlig kan og hvem der kan have gavn af den.

Huden bliver doven jo ældre vi bliver. Når vi når start/midt tyverne går det desværre kun en vej (og det er ned af!), hvis vi ikke holder gang i huden. Når huden så rulles af nålene, tænker huden straks “SOS! Jeg er blevet “skadet” og det skal repareres!”. Måske en dårlig sammenligning, men når vi falder og slår hul på knæet, så tænker huden også straks, at det skal lukkes og repareres og det er lidt det samme der sker (men i meget mindre grad) når huden rulles af dermarolleren.

Hvordan virker dermarolleren?

I sin tid blev dermarolleren opfundet til at forbedre ar og brandsår, men man fandt ud af at det gav vilde resulater. Derfor udviklede man ideen og i dag bruges den i ansigtet, men faktisk også på kroppen (det vænner jeg tilbage til i et andet indlæg).

Jeg bruger selv dermarolleren for at mindske ar fra urenheder, for at give en jævn hudtone og mindske farveforskelle, men selvfølgelig også for at holde huden ung uden linjer og rynker. Linjer og rynker kommer med alderen, hvilket ikke gør mig noget, men derfor må huden gerne se velplejet og sund ud, hvilket dermarolleren hjælper med. Sommetider bruger jeg den også, hvis jeg kan se der er en urenhed på vej, så ruller jeg lidt ekstra og næste dag er den væk. Du må gerne bruge dermarolleren på en uren hud, men huden må ikke være betændt, da du så vil rulle det betændte rundt i ansigtet.

Hvis du vil se, hvilke produkter der er i dermaroller serien, så læs med her.

Dermarolleren købes i et kit, så du har, hvad du skal bruge til at starte med. Du kan ikke blot købe dermarolleren for sig selv, for så mangler du både roller cleaner (som renser dine nålene efter hver gang) og lipopeptiden, som forbedre hudens tilstand gevaldigt.

Du kan se på video, hvordan den bruges her.

Jeg ved denne beuatyrutine kan give en del spørgsmål, så skriv endelig en kommentar, så skal jeg hjælpe dig så godt jeg kan.

Kærligst Tina

Psst.. Har du problemer med uren hud? Så skal du se med her!

bumsefri-hud

   

16 kommentarer

 • Janie bracker

  Hej jeg har brugt rollen og jeg har fået små blære som klør i hele hovedet jeg tør ikke bruge den mere kan du fortælle mig hvad der er galt
  Hilsen janie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Hej Janie, mon det er den originale dermaroller du har brugt? Husk du ikke må trykke, men bare rulle forsigtigt. Hvilken hudpleje brugte du til? Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Kan den bruges til strækmærker? Fx på lår?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Her findes Derma Mouse som er ret fantastisk. Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej Tina! Bruger du A vitamin cremen mens du er gravid? Kh Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Jeg bruger den lidt i perioder og i min graviditet har jeg brugt den 0-2 gange i ugen. Jeg er ikke bange for a-vitamin i hudpleje i forhold til graviditet, men mere i forhold til hvilken type a-vitamin det er i forhold til hudens belastning. Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elsebeth Brøndum Johansen

  Hej Tina,
  Jeg ruller gladeligt og gør som anbefalet men jeg oplever at min hud bliver meget tør og begynder at skalle, især på hver sin side af næsen. Og det ser jo bare ikke særlig pænt og velplejet ud. Er det mon de produkter jeg bruger efterfølgende som ikke giver fugt nok eller hvad tænker du? Kh Elsebeth

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Hej Elsebeth, du skal helst sikkert have fat i dermarollers masker, som fugter huden ufatteligt godt. Det er fordi din hud ikke er fugtmættet nok, så du skal være ekstra opmærksom på at give huden nok fugt, hvor deres masker er geniale! Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Isabella

  Hej Tina. Jeg har før prøvet en “dermarulle” dog fra matas. Jeg følte at den gjorde mine urenheder værre. Jeg vil høre dig om du tror det kan være pga. det ikke var den originale. Eller om du tænker jeg helt skal holde mig fra dermaruller, så længe jeg stadig har uren hud af og til. Jeg overvejer nemlig at ønske mig denne dermarulle til jul, netop med det formål at mindske mine urenheder. Men er bange for den også blot vil forværre min hud. Du skriver at man godt må rulle uren hud, men ikke betændt hud. Hvornår er det “betændt”?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Hej Isabella, jeg tør ikke anbefale andre mærker end den originale fordi jeg så tit har set, hvor galt det kan gå med for lange nåle/ ikke sterile nåle osv. Du må gerne rulle på røde urenheder, men kan du se den hvide/gule betændelse i urenheden må du IKKE rulle på den da du så prikker hul på bumsen og ruller betændelsen rundt. Mange urenheder er ikke betændte på overfladen og kan derfor sagtens rulles på. Giver det mening? Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg har brugt den originale dermaroller. Ca. Et halv år. Men lige nu har jeg fået rigtig meget uren hud på kinderne, så jeg tør ikke bruge den. Fordi jeg ved ikke hvornår ens hud er betændt, og hvornår den ikke er?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Hej Sofie, hvis urenhederne ser gule/hvide ud, hvor du faktisk kan se betændelsen ligge lige under huden skal du ikke rulle, men er huden “kun” små rød kan du godt rulle helt forsigtigt. Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camille

  Kan rullen ikke bruges med andre produkter – eks Bioeffect..?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Hej Camille, egentlig anbefaler jeg kun at man bruger dermarollers egne produkter, men lige Bioeffect er faktisk helt okay. Det har jeg også selv eksperimenteret med, hvilket var rigtig godt. Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Victoria

  Skønt indlæg Tina! Jeg har dog et spørgsmål vedr. rosacea og dermaroller. Jeg synes at have læst, at dermaroller er no-go! når man har rosacea. Min rosacea er forholdsvis mild – jeg reagerer primært med rødme, har udvidet kar ved næse og på kinder. Af og til får jeg lidt knopper, men ellers ikke noget betændt eller lignende. Vil dermaroller blot forværre hudsygdommen og rødmen eller kan det i nogle tilfælde gøre noget godt for huden? Jeg ved, at alt er individuelt og vil blot høre din mening/erfaring 🙂
  Og tak for en skøn blog med brugbar info!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nem snack: mandler med havsalt