Hvorfor overhovedet tænke på at udsætte din menstruation?

Sådan får du et sundt hår uden bekymringer

sådan får du en sundt hår

I forlængelse af indlægget “Pillen der giver lange negle og stærkt hår” kommer her endnu et indlæg om, hvordan du plejer dit hår på den rette måde. Læste du ikke indlægget fra forleden håber jeg, at du som en start vil læse det, da det så vil give meget mere mening og give det bedste resultat for dig. 

Jeg får nemlig rigtig mange spørgsmål om, hvordan man mindsker hårtab eller plejer håret på bedste vis. Måske er du gravid eller har været gravid, som har haft betydning for dit hår. Det kan også være du har ammet eller er i fuld gang, hvilket kan gøre, at man fælder mere end man er vant til. Det skal dog siges, at du sagtens kan have disse hårproblemer uden, at du er gravid eller ammende. Derfor har jeg netop indgået et samarbejde med Hårklinikken, som virkelig ved hvad de taler om. Da jeg tidligere var ansat i Naturskøn, var jeg meget fascineret af Hårklinikkens tilgang og dokumentation bag deres produkter. Derfor kender jeg deres produkter ganske godt og har solgt massevis af dem. 

En af de store udfordringer og som du måske kender til er, at du ønsker mere fylde og volume til håret. Derfor bruger vi masser af stylingsprodukter, som skal sprayes ned i hovedbunden for at give mere fylde og “løfte” håret. For nogle år tilbage lærte jeg dog, at dette kan gøre ondt værre i forhold til hårtab og volume. Når vi sprayer eller dupper en form for styling/hårpudder ned i hovedbunden vil det lukke hårsækkene til. Det gør at håret ikke får den næring, som den gerne skal have for at blive et langt sundt hårstrå, som vil løfte sig fra hovedbunden. I værste fald kan denne tilstopning øge til mindre hårvækst, påvirke håret tykkelse, give fedtet hår og at håret vil fælde mere. En ren og sund hovedbund har altså betydning for hele håret vækst.

Derfor er Hårklinikkens store mission også, at vi skal vaske vores hår ordenligt. Mange shampoo’er skummer helt vildt, hvilket egentlig ikke gør håret rent, men det er nok den opfattelse vi får. 😉 Shampoo’en skal jo vaske og rense håret, men bestemt også hovedbunden. Hovedbunden skal rengøres uden, at den bliver irriteret, da dette også kan skabe problemer som eksempelvis tør hovedbund, kløe og skæl. 

hårklinikkens

En af mine favoritter er deres shampoo som hedder BCB, som jeg faktisk lige skulle vænne mig til, da den er meget flydende. Jeg har tendens til at mit hår fedter ret hurtigt og her BCB shampoo’en perfekt. Denne overproduktion af fedtstof (talg) i hovedbunden kan også være en af årsagerne til hårtab eller hormonel betinget hårtab, så her er BCB shampoo’en suveræn at bruge. Den skummer stort set ikke og håret føles meget rent efter brug. Når håret først er tørt vil du kunne mærke og se en stor forskel, da håret får det naturlige ?løft? og så har du ikke brug for stylingprodukter på samme måde. Håret får meget fylde, fordi det overskuddene fedtstof er vasket væk, hvilket kan tynge håret. Dette kræver at du bruger shampoo?en dagligt eller de gange du vasker hår i løbet af ugen.

sådan får du et sundt hår

Dit hår er fuldstændig ligesom huden et indre spejl af, hvordan din krop har det. Håret vil vise om du mangler søvn, spiser uhensigtsmæssigt evt. for meget sukker eller for lidt sundt fedt, er stresset, bruger skrappe hårprodukter og hvordan din livsstil generelt er. Det er derfor hele vejen rundt du skal kigge, hvis du ønsker at få en sundt og stærkt hår. Jeg glæder mig til at komme med endnu flere tips og tricks til en sundt hår med holistiske råd som virker og har en god effekt. 

Hårklinikken

Jeg tror da også vi skal have taget de mange myter om hår og hårpleje. Vidste du eksempelvis, at det er en myte, at du ikke må vaske håret hver dag? Det kommer nemlig helt an på, hvad du vasker håret i 😉 

Har du nogle udfordringer med dit hår? Så skriv endelig 🙂 

Kærligst Tina 

 

 

 

   

5 kommentarer

 • Trine

  hvilke ville du anbefale til en teen med fedtet hår og en mor med tør og kløende hovedbund… da deres beskrivelse står på engelsk har jeg svært ved helt at forstå det..
  er der andre mærker inden for shampooer du ville anbefale

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hej Tina, har som sådan ingen deciderede udfordringer med mit hår der er ok sundt (iflg min frisør) trods afblegede reflekser, som jeg forsøger at få så sjældent som muligt da det jo selvfølgelig udtørrer. Dog tiltaler det mig alligevel med sådan en shampoo der rengør hovedbunden korrekt uden at stoppe den til med alt muligt. Vasker normalt hår hver anden dag. Er lidt i tvivl om, hvilken shampoo jeg skal vælge, men tænker ph eller ph2. Tænker at mit hår ikke bliver fedtet nok til bcb. Det bliver først begyndende fedtet efter 2 dage. Har du et råd?
  Vh Anne 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Hej Anne, du kan egentlig vælge begge, da bcb har den meget rengørende effekt lidt ligesom en detox og så kan du bruge den hver anden gang du vasker hår. Hvis du “kun” ønsker en enkelt shampoo, så ville jeg nok vælge ph, da den også har en rensende effekt, men er lidt mere plejende end bcb. Hvis du ønsker ekstra fugt, så kan du med stor fordel kommer deres hairmask i når høret stadig er fugtigt og så lade det blive i håret. Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Hej Tina, efter at have læst dit blogindlæg om produkterne fra Hårklinikken købte jeg 5 produkter. Jeg har halvlangt og tørt hår pga. reflekser der udtører håret. Efter at jeg har vasket håret i pH2 Shampoo, ladet Hair Hydrating Mask virke i 30 minutter og afsluttet med Conditioner dry hair er mit hår lige så tørt som før. Gør jeg noget galt/kan du give mig et råd, så jeg evt. kan få mere ud af produkterne? På forhånd tak fra Anna:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Hej Anna, min erfraimgen er helt sikkert at håret samt hovedbund skal vænne sig til at det er andre typer produkter og også uden silikone. Det tager lige lidt tid, men bliver rigtig godt. Jeg lader altid min maske sidde i håret og skyller den ikke ud. Det virker bedst på mit hår og gør det ikke fedtet. Gør det dog kun i det lange hår og ikke i hovedbunden. Skriv endelig hvis det ikke bliver bedre. Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvorfor overhovedet tænke på at udsætte din menstruation?