Er du en diva? Sådan undgår du humørsvinger

Disse kosttilskud skal du IKKE tage

IMG_9407

Den sidste tid har jeg gået og tænkt på noget, da jeg har set det igen og igen. Derfor vil jeg gerne have, at du bliver en del af mine tanker i dag 😉 Måske synes du kosttilskud er spændende, måske synes du det er svært, måske synes du det er opreklameret, måske synes du det er en jungle, men ligemeget hvad du synes, så var denne blog (også) tiltænkt at kunne hjælpe dig en smule på vej i kosttilskuds-junglen.

Det er dog ikke så lige til, som du måske tror, for vi er alle forskellige og helt unikke. Ja vi har forskellige gener, som gør at jeg kan reagere super godt på et tilskud og du kan reagerer super godt på et andet. Det samme gælder også modsat. Måske reagerer jeg dårligt på et, som du reagerer godt imod. Derfor vil jeg gerne lave dette indlæg i håb om, at du mærker efter eller søger hjælp hos en terapeut, hvis du skulle have brug for det.

Tip: er du vant til at tage en multivitamin hele året rundt? Hold en pause og se hvordan kroppen har det. Læg specielt mærke til dit humør. Nogle vil blive i bedre humør uden bestemte vitaminer og andre vil blive i dårligere, hvis de ikke får dem. Det handler om at lytte til kroppen. (Det kan være svært, det ved jeg!)

Der er nogle kosttilskud jeg ikke kan anbefale. Ligesom så meget andet, så kan du finde kvalitet og kvantitet på hylderne. Kosttilskud skal kunne optages, for ellers kan kroppen jo ikke bruge det. I den sammenhæng kan det også være, at du har prøvet kosttilskud tidligere, men ikke har mærket nogen effekt overhovedet, så kan det være fordi kvaliteten og optageligheden (og doseringen) ikke har været god nok. Kosttilskud fra supermarkedet (undskyld på forhånd) er bare ikke god nok kvalitet. Optageligheden er sjældent god nok og der kan være brugt (syntetiske) vitaminer kroppen ikke kan genkende eller bruge. Så tag hellere kvalitet kosttilskud hver anden dag end kvantitet hver dag. Ringe kosttilskud kan også belaste din leveren, hvilket ikke er hensigtmæssigt. Jeg er stor fortaler for de fleste mærker i helskosten, men du skal stadig være kritisk.

IMG_9406

En anden ting, som også er ret vigtigt. Du må ikke tro at en enkelt pille kan skabe de vilde mirakler, for det sker ikke, men sammen med en sund kost, en balanceret livsstil samt en mental ro, så kan kosttilskud være helt suveræne. Men lad dig ikke forblænde af god reklame.

Tip: Er du gravid eller gerne vil være gravid? Så vil du blive anbefalet folinsyre, men de fleste folinsyre/folsyre (som er et b-vitamin) er ikke aktiv, hvilket det skal være for bedst optagelighed og her skal det hedde methylfolat (som vil stå på indholdlisten). Nogle (gen)typer (og det ved du ikke, hvis du ikke er blevet testet) kan slet ikke optage almindeligt folinsyre.

Jeg har faktisk tænkt på at holde nogle workshop evt. i kosttilskud. Mon det kunne være interessant for dig? Eller hvad kunne du have brug for i forhold til kosttilskud? Jeg sidder med en masse viden jeg gerne vil dele med dig, men du skal også kunne bruge det- uden det bliver for nørdet og kompliceret 😉

Kærligts Tina

Disclaimer: Lidt ærgerligt at dette er nødvendigt, men for en sikkerhedsskyld skal jeg sige, at jeg Tina Lykkegaard ikke kan stilles til ansvar for komplikationer ved brugen af disse råd. Dette er blot en anbefaling og ikke forpligtende. Sundhed kan være kompleks og det er dit ansvar, hvilken vej du vælger at gå. Er du i tvivl spørg din læge til råds.

Skal jeg hjælpe dig? Så læs med HER!

IMG_7893 3

   

10 kommentarer

 • Trine

  Hej Tina,
  Tak for en super blog

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Hej Trine, velbekomme. TAK fordi du læser med. Ja den kender jeg godt, men bruger Nordic naturals. Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

   Jeg er bare glad for alle dine gode råd

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hej Tina
  Du anbefaler methylfolat i stedet folin-/folsyre.
  Kan du anbefale/kender til nogle gode kosttilskud med 400 mg methylfolat?
  Vh, Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ville være super fedt med en workshop. Jeg er meget glad for dine indlæg om kosttilskud og har taget en del af dem til mig. Det er vældig inspirerende! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Årh du skøn! Tak for den. Det må jeg arbejde videre med 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helt sikkert! Ville elske det. Nå men skal lige høre vedrørende det her folin. Jeg tager bio-folin fra Pharma Nord fordi jeg prøver at blive gravid. Har prøvet at kigge på ingredienserne som du skrev, men kan ikke helt gennemskue om der er det rigtige i? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er du en diva? Sådan undgår du humørsvinger