Chokolade brownie- uden tilsat sukker eller mel

Chokolade brownie- uden tilsat sukker eller mel

I går lavede jeg denne lækre brownie, som egentlig var en opskrift på muffins, som i fik forleden. Fik du den ikke set, så er den HER!

Denne gang lavede jeg portionen lidt større. Dertil synes jeg også lige den skulles toppes med chokolade-topping!

Det kan du jo undlade, hvis du synes, men det gør den lige ekstra lækker.

Brownie

Det skal du bruge

  • 200 gr. butterbeans fra øko dåse (andre bønner kan også bruges)
  • 1 stk. lille banan
  • 20 friske dadler
  • 150 gr. 85 % chokolade
  • 2 tsk. uopvarmet honning eller kokossukker (Kan sagtens undlades, men gør den mere sød)
  • 120 gr. cashewnødder (Eller andre nødder)
  • 2 spsk. kokosolie eller øko kærnet smør alt efter hvad du foretrækker
  • Saften fra en appelsin
  • 1/2 tsk. havsalt
  • 3 tsk. chiafrø
  • 1 1/2 spsk. loppefrøskaller
  • 1 1/2 tsk bagepulver

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Tag stenen ud af dadlerne og hæld kogende vand over. Lad det stå i 10 min. Hæld derefter vandet fra
  • Smelt chokolade og kokosolie ved meget svag varme. Kom honningen heri, hvis du bruger det
  • Blend halvdelen af dine cashewnødder til fint mel og den anden halvdel blender du til grove stykker
  • Kom banan, drænet dadler, bønner (skyld med inden du tilsætter dem), smeltet chokolade, kokosolie og appelsinsaft i en skål undtagen loppefrøskaller, bagepulver og den grove halvdel af cashewnødderne
  • Brug en stavblender til at blende det hele til en fin masse. Kom derefter loppefrøskaller, bagepulver og cashewnødder i
  • Pisk det godt sammen
  • Lad dejen hvile i 7-10 min. Er dejen for tynd, kom da en smule mere loppefrøskaller i
  • Derefter hældes den i rund form og bages ved 180 gr. i cirka 35-40 min.
  • Lad den køle helt af så de kan sætte sig.

Chokolade-topping

Det skal du bruge

  • 1 dl. i blødsatte cashew nødder (Sættes i blød i koldt vand i mindst 4 timer. Gerne natten over)
  • 5 friske dadler (Hæld kogende vand over og lad stå 10 min)
  • 2 tsk. kokosolie
  • 1 tsk. kokossukker eller uopvarmet honning
  • 1/2 tsk. æblecider eddike eller citronsaft
  • 1/2 dl. vand
  • 3 tsk. kakaopulver
  • Nip havsalt

Sådan gør du

  • Skyld dine cashewnødder godt i frisk vand og si derefter vandet fra
  • Si vandet fra dadlerne
  • Kom alle ingredienserne i en skål og blend det hele til en fin masse
  • Smag til med ekstra sødmen fra kokossukker, syre fra æblecider eddike og salt.

Tip: Du kan bruge en håndfuld flere cashewnødder og så har du en slags chokolade-nødde pålæg! Det er også guf!

Lad chokolade-toppingen stå på køl i 30-45 min. og dekorere kagen, når den er helt kold. Du kan måske nogle endu flottere tricks end jeg? 🙂

Velbekomme.

Kærligts Tina

Tilbage til bloggen