Æggewrap med spidskål og avokadocreme (Gluten- og mælkefri)

Dette bør du gøre flere gange i ugen- spis hørfrø!

IMG_9240

/Indlægget indeholder affiliate links/

Og ved du hvad? Det er ganske billigt og ret nemt.. Det eneste du skal gøre er at købe økologiske hørfrø på vej hjem fra arbejdet i dag. Det kræver dog også en minihakker, blender eller en foodprocesser. Hørfrø er nemlig ret geniale af flere årsager. Det lille frø indeholder nemlig en masse gode næringsstoffer, som din krop vil elske.

Hørfrø indeholder den vigtige fedstyre omega 3, som vi typisk får for lidt af i vores daglige kost. Omega 3 er fantastisk til en hud der er udfordret eller generelt til en krop i ubalance. Dette indlæg var dog tiltænkt til at give dig nok fibre, så gamle kedelige affaldsstoffer kan forlade kroppen. Hørfrø indeholder nemlig super gode fibre, der hjælper din fordøjelse godt på vej. Fordøjelsen vænner sig dog til den samme type fibre, så det er vigtigt at spise forskellige fibre i ugens løb. Du skal kværne 1 spsk hørfrø og tage det sammen med et stort glas vand. Du kan både blande det sammen med vandet eller blot tage det på en ske og drikke vand ved siden af. Hørfrø er nemlig meget beskyttet af den kraftige skal den har. De skal derfor kværnes, før vi får gavn af de mange næringsstoffer der er i.

(Knuste hørfrø)

(Knuste hørfrø)

Hørfrø indeholder også lignaner, som er super vigtigt for os kvinder. Lignaner er nemlig med til at udskille brugt østrogen, som er et kvindeligt hormon. Hørfrø er altså med til at booste kvinders hormonbalance, som til tider kan være udfordret af flere årsager.

Der er ikke nogen regler for, hvornår på dagen du skal tage disse kværnede hørfrø, men en fordel kunne være at tage dem om morgenen sammen med et stort glas vand. Der er kun en regel du skal følge! Dine hørfrø skal være friskkværnet, da de begynder at harske efter blot 15-30 min. Så du kan IKKE kværne hørfrø til flere gange i ugen.

Der har også været meget snak om cadmium som findes i skallen på hørfrø. Det kan mindskes ved at lægge hørfrøene i vand natten over, hvor du derefter hælder vandet fra og skylder dem godt. Der skal utrolig mange hørfrø til før du rammer grænseværdierne for cadmium. Jeg ser det som, at der er langt flere fordele ved at spise hørfrøene end ikke. Vælg rigtig gerne de økologiske hørfrø. Det er også blevet påvist, at du skal spise helt op til en kilo hørfrø om ugen, før du kommer i nærheden af grænseværdierne. Cadmium findes også i skallen på mandler, sesamfrø og solsikkekerner. Men men, når vi husker det kan vi jo lægge dem i blød og hvis det glipper er det stadig super sundt!

De andre dage i ugen kan du med fordel vælge Pukka’s Fiber produkt, som blandes op med et glas vand. Det smager lidt kanel-agtig og er et super godt produkt at skifte med. Der er også ingredienser i, som dulmer et irriteret og sart mave/tarmsystem. Der er også rød elmebark, som ligger en beskyttende hinde inde i dine tarme, hvis du eksempelvis har har maveproblemer over længere tid.

Husk på at skønhed og sundhed starter indefra. 🙂

Kærligst Tina

   

15 kommentarer

  • Julia

    Hej Tina. http://www.helsebixen.dk/shop/fiber-plus-oe-4674p.html Denne er udgået, ved du om der findes et lignede produkt?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tina Lykkegaard

      Er den? Øv hvor mærkeligt. Lav den selv, hvor du selv skal knuse hørfrø både almidelige og gule. Loppefrøskaller kan du også få. Chiafrø er også gode, men de skal gerne ha’ lov til at suge vand til sig. Hybenpulver er også rig på fibre. Maven skal gerne ha’ forskellige fibre hver dag, da den ellers vender sig til dem. Kh Tina

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

    Hej Tina,

    Ville jeg kunne tage det hver dag i en periode, eller anbefaler du kun at tage det et par gange om ugen? På forhånd tak 🙂

    Mvh. Sara

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tina Lykkegaard

      Hej Sara, maven vænner sig hurtigt til det samme så tag det 3 gange i ugen i 3 ugers tid og hold så lidt pause og derefter kan du tage det en gang i mellem. Husk at drikke rigeligt med vand til! Kh Tina

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tina Lykkegaard

      Hej Sara, beklager det sene svar. Jeg vil kun tage det nogle gange i ugen og også holde pause efter nogle uger. Alt med måde 🙂 Kh Tina

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene

    Hej Tina. Taber de blendede hørfrø sin “effekt” hvis man drysser dem over skyr eller yoghurt?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tina Lykkegaard

      Hej Lene, nej slet ikke de skal blot spises indenfor 15-30 min. ellers harskner olierne der er i. Kh Tina

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida Amalie Morsing Hansen

    Hej Tina
    Har du nogle erfaringer med candida overvækst? Hvis du har, har du så nogle gode råd?

    Hilsen Ida

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michala

    Hej Tina, tak for nogle rigtig gode og spændende indlæg, med den helt rigtige tilgang til tingene 😉
    Har du hørt om seed cycling, og har du evt nogle erfaringer eller hørt nogle?
    Ifbm det du skriver med at lignaner hjælper at udskille det brugte østrogen – som jo er en kæmpe fordel – i den ene halvdel af vores cyklus. I den anden halvdel, hvor hormonbalancen er anderledes, kværner man så nogle andre frø, som skulle hjælpe produktion og udskillelse på vej og give en bedre balance, naturligt 🙂
    Nu har jeg læst en del om det, men har ikke kunne finde noget som helst på dansk. Så det kunne da være interessant at høre dit take på det 😉
    Tak for bloggen, og de gode tips!
    Hilsen Michala

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tina Lykkegaard

      Hej Michala. Beklager det sene svar. Jeg kom helt fra det igen. Det lyder da ganske interessant, men nej jeg har ikke hørt om det. Jeg skal undervises af Caroline Fibæk som er hormonterapeut efter sommeren og her kunne jeg jo spørge hende. Spændende er det i hvert fald! Kh Tina

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

    Det er så dejligt med gode tips, tak.
    Hvad med at putte det i en dej, altså efter det har været i blenderen?? Vil smagen ændre sig?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tina Lykkegaard

      Hej Sara. Tak fordi du læser med. God ide, men desværre er olierne så skrøbelige at de ikke tåler varme når de er blendet. Så de skal skyldes ned med vand lige efter de er blendet. Kh Tina

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lisa

    Tusen takk for en fantastisk blogg, jeg er normalt ikke til blogg lesning, men flere ganger har jeg vært innom din for å finne en løsning. Tak for et godt innlegg omfordøjelse.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tina Lykkegaard

      TAK for din søde kommentar. TAK fordi du nu læser med 🙂 Kh Tina

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æggewrap med spidskål og avokadocreme (Gluten- og mælkefri)