Den evige sarte (rosacea) hudtype

Hvad gør hudterapeuten selv når huden slår ud?

IMG_8573

/Indlægget indeholder samarbejde og affiliate/

Jeg har de sidste 14 dage haft en lidt sensitiv hud samtidig med at den er tør og tendens til urenheder. Det har jeg egentlig hele tiden, men jeg kan typisk holde det nede, men af en eller anden årsag har det været værre på det sidste. På trods af at jeg har meget erfaring indenfor huden, så kan jeg stadig forundres over, hvorfor huden slår ud som den gør. Jeg tænker meget på, hvad jeg har gjort anderledes eller hvad har jeg ikke gjort. Konklusionen har nok været at jeg har haft liiidt for travlt og med bekymringer, som jo alligevel aldrig bliver til noget. 😉 Note til mig selv: Husk det!

Forleden blev jeg så mindet om af søde og dygtige Tanja Eskildsen, hvor effektivt honning er til stort set alle hudtyper. Jeg har egentlig tideligere brugt det en del, men fuldstændig glemt, hvor effektivt det er.

Sådan renser du huden og får den i ro:

 • Hver aften renser jeg huden i jojobaolie, som jeg fortalte om forleden. Det kan du se HER. Om morgenen bruger jeg bare koldt vand og renser ikke huden om morgenen, fordi jeg har tendens til tør hud.
 • To gange i ugen ligger jeg honning som en ansigtmaske i et rimeligt tykt lag og massere så ansigtet i 5 min. Det er med til at opløse skidt, snavs og de irriterende hudorme. Så har jeg den på yderligere i 5 min. Den giver også den blødeste hud med masser af glød.
 • Til slut kommer jeg en let olie i ansigtet og på halsen (husk generelt din hals når du plejer huden), som giver fugt, virker dulmende på irriteret hud og tilstopper på ingen måde huden. Brug gerne nogle minutter på at massere huden og gerne med en Gua Sha, da det har en suveræn effekt på huden.

Jeg er derudover ved at teste en ny cremet facebalm, som i også får opskriften på inden længe. Jeg kunne egentlig godt tænke mig at høre, om i synes det er spændende selv at blande hudpleje, udfra de opskrifter jeg laver? eller vil i hellere have et færdig blandet produkt? 🙂

Kosten har jo også meget og sige, så her har jeg fokus på en masse nærende (og afgiftende) kål sammen med min morgen smoothies for at sikre, at jeg får nok grøntsager. Dertil tager jeg selvfølgelig også mine kosttilskud 🙂

IMG_8015-2

God søndag!

Kærligst Tina

   

8 kommentarer

 • Katrine

  Hej Tina 🙂
  Tak for alle dine fantastiske råd! Jeg
  Følger altid med! Jeg tager alle gode vitaminer sol du anbefaler, har valgt alt parfume og parabener fra og blander selv min egen ansigtsolie og krops balm fra Naturligolie.dk, derudover bruger jeg Miild makeup.

  M.v.h. Katrine 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Ejjj hvor er du bare god! Du gør mig jo helt stolt! 😉 Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Hej Tina.

  Jeg døjer rigtig meget med rød hud omkring næsen og kan simpelthen ikke komme af med det

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Hej Karina. Årh det er svært for mig lige at svare på, da det kan komme af flere årsager. Er det rødt og tørt så kan du prøve at smøre med sheasmør (http://naturligolie.dk/produkt/shea-smoer-180ml/) hver aften, men hvis det huden der er rød og ikke er tør/sart i overfladen er det nærmere indefra via kost og kosttilskud. Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine Plougheld

  Hej Tina
  Jeg har altid haft uren hud (er 41 år) og har behandlet den med diverse skrappe midler, for at komme bumserne til livs – men min hud er også tør og sensitiv, så jeg har igennem det sidste halve år behandlet den som sådan – og det er ved at give pote.
  Jeg renser med kokosolie, bruger A-vitamin, fugter med hybenkerneolie bl.a.
  Min hud er (efter en graviditet) blevet yderst solfølsom – jeg kan få soleksem efter 15 min i solen. Nu nærmer tiden sig for solcreme. Jeg vil være ked af at smøre et eller andet kemisk i mit ansigt, så mit spørgsmål er: har du en opskrift på naturlig solcreme??
  Tusind tak for en fantastisk blog, og jeg er vild med dit samarbejde med Naturlig Olie – så meget gerne flere opskrifter

  Med venlig hilsen
  Stine Plougheld

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Kære Stine. Tak for din søde kommentar. For mig lyder det også som den helt rette måde at behandle din hudtype. Rigtig ofte ser jeg at ro, give gode resultater på huden. Hindbærkerneolie og kokosolie virker mildt solbeskyttende, men det en lav faktor. Jeg har endnu ikke nået at afprøve det, men jeg ved at du kan bruge tiosol (Ca. 25 ml. i 100 ml. hindbærkerne olie) som giver en faktor 15-20 ca. Ulempen er at den er hvid og vil forblive hvidlig på huden. Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Hej Tina.
  Hvilken slags honning bruger du? 🙂
  Jeg synes det er super spændende med hjemmelavet ting

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Den evige sarte (rosacea) hudtype