8 I Sundhed

Menstruations ubehag – min egen erfaring

IMG_8104

(Indlægget indeholder affiliate)

Hvem kender ikke det? Det kan gøre sååå ondt og man løber måske hurtigt ud for at finde noget smertestillende. Jeg vil lige tippe dig om, hvad der virker for mig hver eneste gang, men det er min helt egen erfaring. Derfor kan jeg ikke love dig, at det virker for dig, men det er et forsøg værd og dejligt at slippe for smertestillende, når du kan gøre forskelige ting på helt naturlig vis.

Dette kan bruges længevarende for at forebygge:

Vitex er en hormonregulerende urt, som bruges som en kur, hvis man har udfordringer med menstruationsømhed, urenheder op til menstruation, mavesmerter, fibromer, endometriose eller generelle gener op til menstruation. Den anbefales dog ikke, hvis du har PCO eller tager p-piller. Tag 2 stk. på tom mave hver morgen i mindst 3 mdr. men sommetider helt op til 9 mdr. før virkningen er effektiv.

Dette kan tages når du har smerter og de skal dæmpes med det samme:

Agnus Castus i dråber, som er det samme som Vitex, men jeg oplever personligt hurtigere lindring, hvis der er akut menstruationsømhed. Du kan dog sagtens tage denne i stedet for kapsler dagligt som forebyggende også, men det smager super dårligt 😉 Her skal du tage 40 dråber i en slurk vand hver morgen på tom mave eller når du oplever menstruationsømhed.

Magnesium hvor jeg tager 2 stk. når jeg oplever menstruationsømhed. Magnesium er velkendt for at virke muskelafslappende og netop derfor føler jeg det får underlivet til at slappe af.

Ledflex og den står helt for egen regning. Jeg har taget den af fire omgange sammen med overstående og hver gang er kramperne gået væk efter kort tid. Gurkemeje siges at dulme ømhed, men det ikke noget der er dokumenteret. Pilebark skulle også gå ind og virke anti-inflammatorisk samt lindrende, men igen det er ikke dokumenteret. Det er kun som “vendinde” til “veninde” jeg siger det til dig. 🙂

Sidst men ikke mindst har vi et punkt tæt på anklen, som jeg bruger rigtig meget. Det er et akupressur punkt jeg har lært af den skønne Katrine Birk. Du kan se det lige HER. Brug det gerne før, under og efter menstruation. Punktet er vestimulerende, så brug det ikke hvis du er gravid, KUN hvis du ønsker at fødslen skal sættes i gang. 🙂

Et tip fra mig til dig. Jeg håber det hjælper dig lige så meget som det hjælper mig, når menstruationssmerterne kommer.

Kærligst Tina

Disclaimer: Husk! Når jeg skriver om kosttillskud står det for helt egen regning. Mine råd er hverken forpligtende eller udtømmende og jeg Tina Lykkegaard kan ikke stilles til ansvar ved komplikationer ved brugen af disse råd. Spørg din læge til råds hvis du er i tvivl. Sundhed kan være kompleks og det er dit ansvar hvilken vej du vælger at gå. 

Læs flere indlæg

8 Kommentarer

 • Besvar
  Trine
  25. marts 2017 kl. 10:24

  Kan man give det til en pige på 12 som er virkelig hårdt ramt af menstruation hver mdr

  • Besvar
   Tina Lykkegaard
   25. marts 2017 kl. 10:32

   Hej Trine. Ja det kan du godt, men giv hende halv dosis som start alt efter hendes vægt. Vitex er også god til de unge piger, da den er med til at balancere de mange hormoner i kroppen. Kh Tina

  • Besvar
   Tina Lykkegaard
   25. marts 2017 kl. 10:34

   Hej Trine. Ja det kan du godt, men giv hende halv dosis som start alt efter hendes vægt. Vitex er også god til de unge piger, da den er med til at balancere de mange hormoner i kroppen. Kh Tina

 • Besvar
  Anja
  19. april 2017 kl. 8:31

  Hej Tina!
  Er det kombinationen af disse 4, som du synes har en gavnlig effekt? Eller vil man kunne nøjes med 1-2 af dem? Mvh Anja

  • Besvar
   Tina Lykkegaard
   21. april 2017 kl. 13:37

   Hej Anja. Agnus castus og vitex er de samme bare i kapsler og i dråber, så her vælger du hvad du synes. Så de tre er en god kombi og har virket for mig. Kh Tina

 • Besvar
  Trine
  23. maj 2017 kl. 10:19

  Hej Tina
  kan man tage vitex sammen med dråberne, for at få en bedre virkning, jeg har lige fået konstateret endometriose og har ikke lyst til at skulle igennem en operation.

  • Besvar
   Tina Lykkegaard
   23. maj 2017 kl. 11:27

   Hej Trine. Dråberne og Vitex er det samme bare forskellig måde at tage det på. Du skal have 500-1000 mcg. dagligt af vitex. Jeg vil varmt anbefale dig at købe bogen “Harmonel Harmoni” for er gode råd til at komme i hormonelbalance på naturligvis. Kh Tina

 • Besvar
  Trine
  23. maj 2017 kl. 14:41

  Tak for svar, den bog har jeg, men jeg synes det er svært at finde ud af hvordan jeg skal bruge den

 • Skriv en kommentar