Kiks med nutella- på den sunde måde!

(Glutenfri og mælkefri sundere kiks med nutella)

(Indlægget indeholder sponsoreret indhold) 

Ja det er helt rigtigt! Det er kiks med nutella og det smager himmelsk! Jeg er nok lidt ekstra oppe at køre, fordi jeg har sove super skidt, så disse kiks med nutella har lige reddet min dag. 😉 Min søvn blev derimod reddet af Sleep formula kl. 02 i nat, da jeg kom til at tænke på at jeg havde dem stående i skabet. De er med til at give en behagelig og rolig søvn, men dem kommer jeg tilbage til en anden god gang.

Nu til kiks med nutella, som selvfølgelig er glutenfri, uden raffineret sukker og uden komælk!

Opskriften giver 20 kiks. og alt for lidt nutella, så lav hellere dobbelt portion 😉

Kiks:

2 dl havregryn (glutenfri hvis du ikke tåler almindelige)
4 spsk. rismel
1 tsk. bagepulver
1/2 tsk. havsalt
2 spsk. honning
1-2 tsk. vanilie pulver
2 spsk. kokosolie

  • Tænd ovnen på 180 gr. varmluft
  • Start med at varme kokosolie op i en gryde og kom honning heri.
  • Blend derefter havregryn til mel. Jeg blendede mine meget kort tid, da jeg ønskede mine kiks en smule grove. Du kan gøre det som du synes.
  • Kom alle andre ingredienser sammen og få samlet dejen så godt du kan.
  • Tag lidt ekstra rismel ud på bordpladen og rul dejen tyndt ud, så de har en tykkelse som kiks har. Dejen smulrer let, så tag evt. lidt dej af gangen.
  • Brug et glas til at forme kiksene med.
  • Kommes på en bageplade og bages i ca. 15 min. på 180 grader varmluft. De skal være let gyldne.

(Glutenfri og mælkefri sundere kiks med nutella)

Nutella:

1 dl. hasselnødder
2 spsk. kakaopulver
3 spsk. mandelmælk (anden type mælk kan også bruges)
knivspids havsalt
1 tsk. vanilje pulver
1 spsk. honning (Ønsker du den mere sød, kan du altid smage den til med mere honning og vanilje pulver)

  • Tænd ovnen på 150 gr. varmluft.
  • Rist hasselnødder i ovnen i 10-15 min. på en bageplade.
  • Tag hasselnødderne ud af ovnen og lad dem køle helt af.
  • Tag et viskestykke og rul hasselnødderne heri, så ryger det meste af skallen af.
  • Tag de afkølede hasselnødder i en blender sammen med resten af ingredienserne.
  • Blend til den ønskede konsistens.
  • Er nutellaen for tyk tilsæt lidt mere mandelmælk.
  • Smag til med ekstra honning og vaniljepulver for en sødere variant.

(Glutenfri og mælkefri sundere kiks med nutella)

Det er super nemt og tager ingen tid. Jeg brugte omkring 30 min. på det hele. Nu mangler jeg bare opvasken. 😉

Velbekomme og nyd dem med god samvittighed!

Kærligst Tina

Efterlad din kommentar

Vi bruger cookies!

Her på sitet bruger vi cookies i forbindelse med bl.a. trafikmåling, for at kunne udvikle bedre og mere målrettede brugeroplevelser.

Ved at benytte sitet accepterer du brugen af cookies.

Læs mere om cookies her.

Accepter Forlad sitet