4 I Ikke kategoriseret

Derfor hænger fordøjelse og smuk hud sammen

IMG_8097

Jeg har valgt at ligge en populært indlæg op igen, da det er så utrolig vigtigt. Jeg hører ofte at piger/kvinder som har hudproblemer ikke ved, hvor stor en betydning fordøjelsen har for huden. Læs med hvis du ikke allerede har læst det.  

Du vidste måske ikke at huden og fordøjelsen hænger tæt sammen, men det gør det. Du vil i dag opdage, hvor vigtig en velfungerende fordøjelse er og hvordan den hænger sammen med en smuk og flot hud. Vores fordøjelse varetager en stor opgave, men det er ikke altid, vi giver den de bedste vilkår.

I dag spiser vi meget brød, får komælk til mange måltider, og så er vi gode til at spise sukker. Pesticiderester, sprøjtemidler samt konservering kommer desværre også indenbords undervejs. Derudover får vi ofte medicin, som ødelægger vores tarmflora. Det kan være alt fra antibiotika, som slår alle bakterier ihjel (også de gavnlige), til at tage p-piller, der går ind og påvirker tarmfloraen negativt. Hvis fordøjelsen ikke har nok af de gode og gavnlige bakterier i tarmen, kan vi opleve gener som oppustethed, forstoppelse, diarre, forstoppelse, ondt i maven med mere.

Dette vil også medføre, at de skadelige affaldsstoffer, som gerne skal ud af kroppen, kan ligge for længe i tarmene. Affaldsstofferne kommer derfor igen ud i blodbanen, og til sidst vælger kroppen at beskytte sig selv og lagre disse affaldsstoffer i huden. Derfor kan der specielt forekomme uren hud samt rødmen.

Hudbekymringer som eksem, psoriasis, tør hud, sensitiv hud, rosacea, rødmosset hud og akne kan oftest forbedres ved, at have fokus på ens fordøjelse og den gode tarmflora. 

IMG_8099

Støt tarmfloraen med gode mælkesyrebakterier hver morgen og aften i tre til seks måneder eller tag dem dagligt for at vedligeholde – gerne Biosyms Symbiofloeller Pharma Nord Bio-tura som er mine to favoritter. Sørg for at få gode fibre gennem 800 gr. grøntsager (gerne let tilberedt) om dagen og supplere evt. med loppefrøskaller blandet op med vand, chiafrø, eller knuste hørfrø, som skal knuses og spises med det samme, da de gode fedtstoffer ellers harsker de. Fibre virker som magneter i din fordøjelse og vil derfor trækker affaldstoffer med ud af kroppen. 

Vi er alle forskellige og det er ikke alle der vil opleve bedring med fibre, så her skal du igen lytte til kroppen og finde ud af hvad der fungerer for netop dig. Mange vil synes, det kan være svært og uoverskueligt, men når du først ser bedring i huden, som du ret hurtigt kommer til, bliver du helt sikkert ved. Måske du skulle give din fordøjelse lidt ekstra kærlig opmærksomhed allerede i morgen?

Kærligst Tina

Læs flere indlæg

4 Kommentarer

 • Besvar
  Emilie
  18. marts 2017 kl. 7:18

  Hej Tina. Tak for en super brugbar blog og Instagram 🙂

  Du skriver her at knuste hørfrø skal bruges med det samme – for nogle uger siden købte jeg en pose pulveriseret hørfrø og er nu i tvivl om de så mister virkningen? de er i lufttæt pose.

  • Besvar
   Tina Lykkegaard
   18. marts 2017 kl. 9:42

   Hej Emilie. Tak for din søde kommentar. Jeg må desværre sige, at jeg slet ikke kan anbefale det pulveriseret, da hørfrø på ingen måde kan holde til at være knust i længere tid end 15 min. Olierne der er i hørfrø er meget sarte og bliver ødelagt af lys og ilt. Kh Tina

   • Besvar
    Tina
    22. marts 2017 kl. 23:16

    Kan man gå lov til at slette sin kommentar?

 • Besvar
  Tina
  19. marts 2017 kl. 18:24

  Hej Tina,
  Elsker alle dine gode råd – særligt disse om fordøjelse/hud/kosttilskud.
  Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skulle gøre uden 🙂
  Jeg har besluttet at smide p-pillerne og er hoppet på Vitex, som du skriver man skal tage på tom mave, så det er naturligvis det første jeg gør når jeg vågner 🙂
  Dernæst kogt vand med presset citron, når det er blevet lunkent.
  Derefter 1 Bio-C-vitamin, 1 D-Pearl, 1 Bio-Marin-Naturel og 2 mælkesyretabletter alt sammen fra Pharma Nord. + 1 BeautyBooster.
  Til frokost 1 mælkesyretablet og 1 Q10 også fra Pharma Nord.
  Inden sengetid et glad vand med pulver mælesyrebakterier som du anbefalede på et tidligere tidspunkt på bloggen + 1 Bio-Magnesium.

  Er der noget af det der er en skidt ide eller som jeg tager forkert/uhensigtsmæssigt? 🙂

  Jeg drikker rigtig meget Clipper the hele dagen lang og vand for den sags skyld.

 • Skriv en kommentar