Frugt indeholder frugtsukker og feder

De bedste (glutenfrie) koldhævede boller

glutenfri koldhævede boller

I går lavede jeg en nem almindelig glutenfri dej til boller, som jeg håbede på kunne blive til koldhævede boller. De blev over alt forventning og min bedste bolleopskrift hidtil. Det giver bollerne en meget mere almindelig “brød” smag 🙂 Så selvom du ikke lever glutenfrit, så er disse boller et godt alternativ til almindelig brød. Det vil din mave helt sikkert synes godt om og med det høje indhold af havegryn er det også gode fibre i bollerne.

Opskriften på glutenfrie boller (giver ca. 10 stk)

50 gr. glutenfri havregryn (almindelige hvis du tåler det)
50 gr. glutenfri havegryn blendet til mel (almindelige hvis du tåler det)
100 gr. Fuldkorns rismel
1/2 dl. græskarkerner
2 spsk. HUSK/loppefrøskaller
4 dl. vand
1 spsk. kokossukker
1 tsk. havsalt 
1 spsk. olivenolie
1 tsk. tørgær

Nemme (glutenfrie) koldhævede boller

Bland vand og HUSK sammen, så det bliver en let gelé. Det tager ca. 5 min. Blend halvdelen af havregrynene til mel. Derefter kommer du alle andre ingredienser i og rører det godt sammen. Stil dejen på køl i en skål med låg natten over eller mindst 6 timer.

Dagen efter former du 10 stk. boller på en bageplade og lad dem efterhæve 10 min. på bagepladen. Kom dem i ovnen i 30 min. ved 200 grader.

Det giver den bedste brød-oplevelse 😉

God søndag.

Kærligst Tina

   

Skriv en kommentar

 • Stine

  Jeg har nu flere gange prøvet at bage efter din opskrift. Jeg oplever, at bollerne smager lækkert og bliver dejligt sprøde, men de flyder fuldstændig ud på pladen og bliver utroligt flade. Det virker ikke som om, de rigtigt hæver og de ser ikke ud som dine på billedet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Det var da mærkeliget. Jeg har bagt dem mange gange uden problemer. Hvilken gær bruger du? Jeg oplever det bedste resultat med den tørgær jeg linker til. Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Hej Tina

  Hvad kan jeg erstatte rismelet med? Har du forsøgt dig med andre typer glutenfri mel her? Synes generelt smagen af rismel kommer til at dominere meget når man bager med den.

  Mvh Nanna

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Hej Nanna, jeg synes denne kombi giver mere havre smag end ris, men jeg har også brugt boghvede og hirse, men deres smag er langt mere dominerende synes jeg. Dog kunne man godt tage 100 gr. havre, 50 gr. ris og 50 gr. boghvede tænker jeg. Bare det er 200 gr. mel i alt. Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Hej! Hvad kan jeg bruge i stedet for havregryn? På forhånd tak! Mh Tina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Hej Tina. Jeg har selv tænkt på at bruge boghvedegryn, speltflager (ikke glutenfri) og quinoa gryn, men jeg har ikke fået det testet. Jeg ville dog nok både bruge boghvedegryn samt quinoa sammen, hvis valget faldet på dem.Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Hej Tina.

  Jeg har lige lavet dejen i går, og har formet bollerne nu her. Men forstår ikke hvordan du kan få til 10 boller? Jeg har kun til 5 stk. Og er det meningen, at dejen slet ikke hæver overhovedet? Har gjort præcis som du skriver.

  Mvh. Sofie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Hej Sofie. Ja dejen skal hæve, men det er ikke meget den hæver, men det bliver mere luftig. Har du mon brugt samme tørgær som jeg? Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Hej Tina, jeg har lige prøvet at lave dem her til morgen – de smager virkelig godt, men synes de var noget klistret i midten?! Har du oplevet det? (Ved nemig ikke helt om det er min ovn der er noget galt med

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Hej Trine. De skal have ret lang tid i ovnen måske længere end 30 min. i din ovn. Derrudover er det som om de lige skal sætte sig når de kommer ud af ovnen og er derfor bedst når de er lune og ikke varme. Håber du har mod til at prøve igen. 😉 Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe

  Tror du at man kan bruge en anden form for sukker, har nemlig ingen kokussukker

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann

  Hvad er fordelen ved at bruge kokossukker?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Hej Ann. Kokossukker påvirker slet ikke vores blodsukker i samme grad som almindeligt sukker. Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Frugt indeholder frugtsukker og feder