Sød og knasende mysli på 15 min.

Sød og knasende mysli på 15 min.

I går fik jeg sådan lyst til en knasende mysli, men jeg var lidt tidspresset, så havde ikke tid til det helt store show i køkkenet. Derfor tog denne mysli mig ikke mere end 15 min.

Jeg brugte følgende til en mindre portion

  • 2 dl. *Havregryn (Jeg havde kun finvalsede, men foretrækker dem faktisk grovvalsede)
  • 1 spsk. kokosolie
  • 1 spsk. honning
  • 2 spsk. hampefrø
  • 2 spsk. hørfrø
  • 1 spsk. græskarkerner
  • En håndfuld rosiner
  • En håndfuld nødder (Jeg brugte cashewnødder)

*Havregryn er i sig selv glutenfri, men da det bliver forarbejdet med glutenholdige sorter kan der være rester af gluten i almindelige havregryn! Vælg derfor glutenfri, hvis du er allergisk. Jeg tåler almindelige havregryn i mindre mængder.

Sådan gør du

  • Start med at komme kokosolie på en pande og lade det smelte.
  • Kom nu havregryn og honning på panden. Det klumper lidt, men det gør ingenting. Honning smelter lige så stille.
  • Du skal røre på panden i cirka 7-10 min. til det bliver gyldent.
  • Tag det nu af varmen og lad det køle af. Jeg havde så travlt at det kølede foran et åbent vindue 😉
  • Når havregrynene er kølet af, blander du resten af ingredienserne i.
  • Jeg varmer derfor ikke resten med, fordi jeg synes det er synd at ødelægge og muligvis brænde nogle af de gode egenskaber væk fra frø og nødder.
  • Vil du (absolut 🙂 ) riste noget af det af, så nøjes med græskarkerner og nødder, men ikke hørfrø og hampefrø.

Tip: Du kan med fordel bytte frøene ud med andre frø som solsikke, sesamfrø eller chiafrø.

Jeg toppede det på en cremet smoothies sammen med lidt soyayoghurt.

Det smagte forrygende og jeg sidder da også i skrivende stund med endnu en skål 🙂

Velbekomme.

Kærligst Tina

(Indlægget indeholder affiliate)

Tilbage til bloggen