En skønheds te der gør dig endnu skønnere!

Vidste du det om dine P-piller?

img_5457

Af en eller anden årsag er P-piller lidt et farligt emne at kaste sig ud i. Dog har jeg gjort det et par gange før, da jeg efterhånden har erfaret at P-piller påvirker kroppen på den ene eller anden måde- trods at vi ofte hører noget andet eller i hvert fald engang gjorde. Både helt personligt, men bestemt også gennem mine mange klienters erfaringer.

P-piller vil påvirke vores tarmflora, fordi vores gode og dårlige bakterier vi har i fordøjelsen ikke kan lide medicin. Der skal gerne være en god balance mellem de gode og dårlige bakterier i tarmene, hvilket hurtigt kan blive uspoleret med medvirken fra p-pillerne. Husk at tage nogle gode mælkesyrebakterier dagligt for at sikre dig den rette balance i tarmene. Min favorit kan du se HER hvor du tager 3 stk. dagligt eller evt. blot for en periode, men gerne hele tiden.

P-piller frarøver kroppen Q-10 som er en kraftig antioxidant og som har en stor indflydelse på dit energi nivaue. Har man for lidt Q-10 i kroppen vil huden hurtigere ældes, fordi vores kollagen, som holder din hud flot og spændstig, vil blive nedbrudt hurtigere end normalt. Gå efter kvalitets Q-10, hvis du ønsker at tage det. Mine favoritter er Pharmanord’s som du se HER eller Vitaviva’s du kan se HER.

Du kan finde Q-10 gennem kosten i sardiner, spinat, makrel, oksekød, nødder, kylling og broccoli- selvfølgelig økologisk!

Læs også “Hvilken prævention skal jeg vælge?” HER

P-piller vil påvirke vores hormonbalance i nogen grad og det kan have store konsekvenser. P-piller eller hormonspiral giver os østrogenlign-hormoner, som ophobes i kroppen og kan give genstridig appelsinhud på balder og lår, men også menstruationssmerter, ømme bryster, humørsvingninger, bumser og hvad der eller følger med når du har menstruation. Det er nemlige ikke meningen at det skal være sådan, selvom vi ofte tror at “det er normalt”.

Læs også “Hvad gør jeg efter P-pille stop” HER

Jeg stoppede for over tre år siden efter 10 år på p-piller og det er den bedste beslutning jeg har taget. Det er langt nemmere at komme i hormonel balance når du er “clean” 😉 Ja, det er en ganske stor beslutning, fordi man ofte synes det er “nemt” og “dejligt”, at du bare kan skubbe din menstruation, hvis det ikke lige “passer” dig, men det er ikke naturligt eller godt for din krop. Det er efter min mening en kæmpe fejl, at du “bare” kan springe over og at du “bare” kan gøre det flere gange efter hinanden. Jeg er bange for, at det bider dig bag i senere hen, hvis du er med på den..

Flere studier peger på, at kvinder lever længere netop, fordi vi har og skal have denne naturlige udrensning en gang om måneden.

Lidt hippie er man vel altid! Peace!

Kærligst Tina

Ps. en lille bonus info er også at flere faktisk taber sig nogle kilo, når de stopper på p-pillerne, fordi kroppen bedre kan udrense. Ikke fordi det skal være motivationen for at stoppe, men mere en info du skal vide, for at støtte din krops afgiftning.

/Indlægget indeholder affiliate links/

   

8 kommentarer

 • Hanne

  Hej Tina.
  Flere læger har ellers udtalt sig om, at det ikke er skadeligt for kroppen at springe sin menstruation over i helt op til 6 måneder, så jeg er lidt interesseret i, hvad der netop får dig til at mene, at “det vil bide folk bag i senere hen” at være på p-piller og springe pausen over.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Hej Hanne. Jeg er bare SLET ikke enig. Lige meget hvad kan det aldrig være naturens gang at springe menstruation over. Det er ikke det vores kvindekrop er gjort til fra naturens side. Vi går efter min mening ind og “roder” ved vores hormoner og gør dem forvirret. Det kan skabe hormonelubalance som kan have store gener som uren hud, vægtøgning, fertilitetsproblemer, menstruations smerter osv. Hele 70 % af mine klienter har store hormonelle udfordringer som både kan være forudsaget af p-piller, østrogen lign. stoffer, kost og livsstil generelt. Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Hej Tina
  Du kommer med mange “facts” i dit indlæg. Har du kilder der kan bekræfte dem?
  Jeg er især interesseret i det med at p-piller skulle ødelægge balancen i tarmfloraen.

  Mvh Signe

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Hej Signe. Tak for din kommentar. Som udgangspunkt skriver jeg mine indlæg udfra egne erfaringer, men også via materiale fra mine uddannelser. Jeg kan varmt anbefale dig bogen “Tarme med charme” som forklare alt omkring vores mekanisme i fordøjelsen eller søge viden hos NCBI som også ligger inde med studier/forskning på området. Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Hej 🙂
  Kan du uddybe hvordan man kommer i hormonel balance igen, efter man er blevet “clean”. Jeg stoppede med mine piller for næsten 2 år siden, og føler ikke rigtig der er balance.

  Hilsen Signe

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Hej Signe.Tak for din kommentar. Har du læst indlægget “Hvad gør jeg efter P-pille stop” her står lige mere omkring emnet. Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie-ellegaarf

  Hej Tina. Som altid, dejligt informerende indlæg! MEN. Kunne det tænkes at der er gode råd at hente til de af os der er tvunget på hormon. Jeg lider af endometriose, og er på både hormonspiral og p-piller. Det kan tydelig mærkes i hud, krop og sjæl. Det er forfærdeligt, men ikke noget der kan opvejes mod de smerter man ellers har. Jeg håber du har gode råd til kvinder med disse problemer….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Kære Julie. Jeg ser at der er en anden og naturlig udvej for dig, men her skal du have fat i en hormonterapeut, som har fuldstændig styr på dette. Jeg vil varmt anbefale dig at tage kontakt til Caroline Fibæk som kan hjælpe dig. Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En skønheds te der gør dig endnu skønnere!