Lækre nemme chokoladeboller

Lækre nemme chokoladeboller

Du kan lige nå at få handlet ind til disse nemme og lækre glutenfri chokoladeboller til weekenden.

Jeg har snydt min skønne familie og sagt at det “bare” var almindelige boller, fordi jeg sommetider mistænker dem for, at de tror glutenfrit mad smager mere “sundt” og kedeligt 😉

De hoppede i med begge ben! Så opskriften er værd at prøve, hvis du tror det samme om glutenfrit brød 🙂

Opskriften giver 8 boller

  • 150 gr. fuldkorsrismel
  • 50 gr. *Havregryn (Vælg glutenfri havregryn hvis du har allergi)
  • 2 spsk. kokossukker
  • Et nip havsalt
  • 3 små spsk. Fiber-HUSK (Jeg plejer at bruge almindelige loppefrøskaller, men jeg har ikke prøvet denne opskrift med dem.
  • Tag 2 spsk. almindelig loppefrøskaller)
  • 4 dl. vand
  • 2 tsk. bagepulver
  • 50 gr. god økologisk mørkchokolade omkring 70-80 % alt efter, hvad du foretrækker
  • 50 gr. økologisk kærnet blødt smør (gerne den blå pakke fra Naturmælk)

*Havregryn er i sig selv glutenfri, men da det bliver forarbejdet med glutenholdige sorter kan der være rester af gluten i almindelige havregryn!

img_7478

Se også opskriften på glutenfri pizza HER.

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 220 grader.
  • Bland derefter alle de tørre ingredienser sammen, kom vand ved og bland det sammen i en skål.
  • Fordel smørret i små stykker og få det æltet sammen.
  • Til sidst hakker du chokoladen i små stykker og tilsætter det i dejen.
  • Dejen skal være en smule klistret og våd.
  • Lad dejen hvile 5 min. og fordel 8 boller på en bageplade og bag dem straks.
  • Bages ved 220 grader i 25 min. og derefter satte jeg ovnen på 160 grader de sidste 10 min. fordi de ellers kan brænde en smule på i chokoladen og det går jo ikke. 😉

Kærligts Tina

/Indlægget indeholder affiliate links/

Tilbage til bloggen