Er du også træt og energiforladt? Sådan gør du noget ved det

5 ting du troede der var sundt

IMG_5784

Inden du læser videre, så kan nogle af disse ting forværre din huds tilstand. Har du ingen problemer kan du jo stadig læse med og tage de ting til dig som passer til dig, for vi er jo heldigvis vidt forskellige.

Skyr
Har et højt protein indhold, som derfor anses for at være sundt. Skyr er bare ikke for dig, som har hudproblemer, da det kan skabe yderligere irritation/rødmen og inflammation i huden. Lige netop proteinerne i skyen kan for nogle være svært at fordøje og omsætte i kroppen. Proteiner er super vigtigt for huden, så prøv at starte dagen med et par æg sammen med en håndfuld nødder. Eller den skønne velsmagende smoothies som på billedet. Se opskriften HER.

Proteinpulver
Lidt ligesom skyen ovenfor, så er mange proteinpulver lavet på komælk, som kan være svært at fordøje for nogle. Derudover kan der være meget syntetisk skidt i proteinpulver eller kemiske sødemidler, som jeg slet ikke er tilhænger af, da jeg ser forværring af hudens tilstand. Prøv i stedet proteinpulver fra Planteforce Synergy protein.

Kaffe
Går kaffe ikke for at være sundt, fordi der skulle være mange gode nærringstoffer i? Hvis du vil nyde en kop kaffe ville jeg anbefale at vælge en god økologisk kaffe, så du undgår pesticiderester i kaffen. Almindelig kaffe anses for at have det højeste indhold af rester af sprøjtemidler i sig, så der er god grund til at vælge økologisk. Derudover kan kaffe påvirke din søvn negativt, lave rod i hormonbalancen og forværre din situation, hvis du lider af stress. For ikke at blive alt for upopulær og Helse Else, så er lakrids jo heller ikke sundt, men jeg ELSKER det, så det nyder jeg i ny og næ 😉 Det samme kan du jo gøre med din kop kaffe. Du kan med fordel erstatte din kaffe med urte the eller grøn the som også indeholder naturligt koffein, men som ikke påvirker dig på samme måde.

Sjove morgenmadsprodukter
Det kunne være müsli for der er jo nødder i? Eller andre sjove typer morgenmad. Nogle skriver endda noget med fit/sporty og lign på. Vær opmærksom på sukkerindholdet. Mange knasende morgenmad er også branket, da det er varmet til tårnhøje temperature som faktisk kan være sygdomsfremkaldende. Lav hellere en lækker müsli eller granola selv.

Juice
Det jo komme fra appelsiner og æbler eller lign, men frugsukker indholdet er så højt, at kroppens blodsukker stiger rigtig meget. Vælg hellere en friskpresset juice og rigtig gerne med grøntsager i. Det får du langt mere ud af. En billig juice kan nærmest gå i kategorien med andre læskedrikke, pga. den måde det påvirker kroppen og dermed også huden.

Jeg synes det er ret vigtigt, at man ikke laver stramme regler, men i stedet husker, at spise/drikke varieret. Jeg mener ikke det er varieret, at drikke kaffe hver dag eller spise skyr til morgenmad hver dag. Prøv noget andet og se, hvordan din krop har det med det 🙂

Kærligst Tina

/Indlægget indeholder affiliate links/

   

2 kommentarer

 • Nathalie

  Takk for dine mange gode råd:-)
  Du spurte på Instagram om ønske blog innlegg, det har jeg. Ønsker å vite alle dine gode råd inder og etter graviditet, med hensyn til hud og hvordan man kanskje kan forebygge håravfall etter graviditet. Lurer også på om man bør prøve å tenke på hormonbalanserende matvarer etter graviditet selv om man ammer? Kosttilskudd man bør vurdere og hvorfor du ikke anbefaler å ta zink under graviditet?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Super. Tak for din kommentar. Det har jeg noteret og vil skrive mere om. Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er du også træt og energiforladt? Sådan gør du noget ved det