Grøntsager der kan drikkes

Er du også træt? Sådan gør du noget ved det

img_7174

Er du en af dem der går og hænger lidt? Måske er du småsyg, forkølet eller TRÆT? Jeg får i hvert fald mange spørgsmål i disse måneder omkring manglende energi og træthed samtidig med, at mange ligger småsyge.

Så hvis du har brug for et ekstra skud har jeg samlet en lille pakke til jer. Det er faktisk tre ting jeg altid har stående og specielt to af produkterne tager jeg hele tiden stort set hele året rundt.

Det ene er C-vitamin som er et vandopløseligt vitamin. Det betyder at kroppen ikke kan få for meget, da kroppen udskiller vitaminet, når kroppen har “nok”. Hvis du går og er småforkølet, så er der faktisk flere studier der viser, at store doser C-vitamin kan mindskes eller forkorte forkølelsen. Jeg tager selv 2-4 stk C-vitamin fordelt over dagen, hvis jeg kan mærke en forkølelse er på vej. Sommetider er jeg heldig at forkølelsen slet ikke bliver tl noget. Du skal ikke tage store doser C-vitamin hvis du lider af nyresten eller meget sensitiv mave. C-vitamin er også med til at stramme huden op, så det er jo lidt en bonuseffekt. C-vitamin bruges også til at mindske træthed og manglende energi. Jeg har altid C-vitamin stående som jeg bruger i perioder.

img_4016

Hvis du stadig føler dig evig træt, så kan det faktisk hænge sammen med manglende D-vitamin. Du får nemlig kun D-vitamin fra sollys (hvor D-vitamin dannes i huden) og en smule fra fede fisk. Vi har kun ganske få måneder her i norden med sollys og derfor kommer rigtig mange af os til at mangle på denne tid af året. D-vitamin hænger meget sammen med vores energiniveau, men også for dit immunforsvar. Jo bedre immunforsvar, jo mindre (forhåbentlig) forkølelse. Så det er egentlig win win. Jeg tager altid en D-vitamin som ligger i en olie, da D-vitamin er fedtopløselig og derfor skal der fedtstof til, før at du kan optage det.
Har du fået målt dit D-vitamin hos lægen for nylig? Det er en god ide at få gjort ind imellem, så du ved hvordan det står til. Jeg tager selv D-vitamin hele året rundt undtagen juni, juli og august (hvis vi altså har sol).

Den sidste er SELVFØLGELIG mine yndlings mælkesyrebakterier! Der er meget fokus på mælkesyrebakterier disse tider og det er der en god grund til. Flere og flere er inde på, at din sundhed sidder i tarmene. Det er fordi hele 80 % af dit immunforsvar sidder her, så hvis du har en svækket tarmflora (som består af bakterier og der skal helst være en god balance mellem dårlige og gode), vil det også påvirke dit immunforsvar. Mælkesyrebakterier  er også med til at give en bedre fordøjelse og så ser jeg en god effekt på hudproblemer og indtaget af mælkesyrebakterier. Det er et af de tilskud jeg mener vi alle bør tag, fordi du på ingen måde (efter min mening) kan spiser dig til NOK af disse gode mælkesyrebakterier gennem vores kost. Jeg tager dette hele året rundt, 2-3 gange dagligt)

Så derfor har jeg simpelthen fået lov til at give jer D-vitamin GRATIS med ved køb af denne pakke.

I kan finde den lige HER.

Er det svært at finde rundt i kosttilskudene? Så spørg mig endelig.

Kærligst Tina

/Indlægget indeholder affiliate links/

img_7175

   

8 kommentarer

 • Anja

  Hej Tina,
  Er de tre ovennævnte piller dem, du selv tager året rundt? Eller er der nogle udskiftninger sommer/vinter?
  Kan du anbefale andre producenter end Pharma Nord?
  Mvh Anja

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Hej Anja. Tak for din kommentar. Disse tre tilskud er noget jeg altid har, da det er meget essentielt for vores immunforsvar og energiniveau. Derudover er specielt D-vitamin og mælkesyrebakterier svært at få tilstrækkeligt gennem kosten. Jeg har favoritter fra forskellige mærker, men primært er det Pharma Nord, Vitaviva, Nordic naturals, nogle biosym produkter og nogle solaray produkter. Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Interessant læsning! Jeg tager d-vitamin tilskud, siden jeg under graviditet fik konstateret mangel – og blev anbefalet at fortsætte efter også! Men det med fedt vidste jeg ikke. Hvad er det for nogle, du tager? Jeg har taget nogle fra unikalk det meste af tiden…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Hej Sarah. Jeg tager P-pearls fra Pharma Nord 38 mcg, som også er dem jeg har linket til. Husk altid at få både D-vitamin og magnesium sammen med kalk tilskud. Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Kære Tina,
  Jeg er gravid – og er simpelthen så meget i tvivl om, hvilke kosttilskud, som jeg må tage. Da de ikke er receptpligtige er det svært at hente hjælp hos lægen, da de anbefaler gravitamin, jern, D-vitaminer og i mit tilfælde ekstra kalk. Men via dig faldt jeg over Bio selen+Zink, skulle være godt til huden – og nu ekstra C-vitaminer og mælkesyrebakterier. Er det mon ok, efter din bedste anbefaling, legalt at tage under graviditeten?

  Bedste hilsner
  Tanja

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Kære Tanja. Tak for din kommentar. Ja det kan være svært at finde ud af. Jeg vil umiddelbart sige at du godt kan tage C-vitamin og bestemt også mælkesyrebaketrier (dette er super vigtigt ved graviditet, hvis du spørger mig), men bio-selen + zink vil jeg vente med, da der er meget A-vitamin i som gravide ikke skal have for meget af. Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gustavo Woltmann

  Jeg havde træthedsproblemer længe, og efter en tur hos lægen viste det sig, at det var kæmpe mangel på D-vitamin.

  Gustavo Woltmann

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Hej Gustavo. Ja hvor er det bare vigtigt at få tjekket, fordi det jar så stor en betydning. Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grøntsager der kan drikkes