Det er næsten for meget af det gode- det er nemlig GRATIS!

Derfor er huden tør den ene dag og fedtet den næste!

Vidste du at huden faktisk har sin helt egen cyklus? Hvis du kender denne cyklus, så har du også nemmere ved at forstå huden og arbejde med den i stedet for at arbejde imod. Huden gennemgår forskellige faser alt efter hvor på måneden du er. Så inden du bliver fortvivlet over, at huden både fedter den ene dag, næste dag er tør og næste dag bumset, så opklarer jeg det lige for dig. 🙂

Huden følger din menstruations cyklus, som typisk er omkring 28 dage. Derfor kan huden ændre sig dag for dag..

Fra dag 5-10 i din cyklus (lige efter menstruationen slutter) kan være mere tør disse dage og du kan opleve at den skaller. Her skal du sætte ekstra ind med masser af vand, urthe the eks. brændenælde, mælkebøtte og rooibos eller min nye favorit fra økologiske NuTe med rooibos og pebermynte. Spis også gerne sunde fedtstoffer fra nødder, avokado, chiafrø (der er virkelig mange der lugter og smager af fisk, det er IKKE meningen), hampefrø, kokosolie og økologiskkærnet smør.

img_7032

Dag 11-21 (Her hvor du har ægløsning) har huden sin bedste periode, hvis du vel og mærke er i hormonel balance. Har du tendens til PMS kan du have have et højere niveau af stresshormoner i kroppen, som får huden til at producere mere olie/fedtstof som kan give rødmen og urenheder. Giv dig selv ro, da du nødig skal producere endnu mere stresshormon. Gå lange gåture, hør nogle guidede meditationer hvis du er ny i det, tag en beroligende bad med epsom salt, dyrk yoga eller gør det der giver dig ro og glæde. Hvis du er til meditation er jeg rigtig glad for Birthe Buhl’s app “Mindfulness-bevidst nærvær”, hvor der både er lange og korte meditationer.

img_6536

Dag 22-4 (Her hvor du har menstruation) har huden tendens til at fedte mere og det kan give bumser. Huden er mere sat end normalt og derfor kan du opleve rødmen og måske endda allergiske reaktioner. Drik grøntsagsjuice og hud-rensende brændenælde the. Få også sved på panden disse dage, så hudens porer kan bliv renset ud. Lav et ansigtsdamp bad med en rensende lermaske (Yes, den er dyr, men den er saksuseme effektiv! 😉 ) til for at undgå tilstoppede porer. Tag også gerne i sauna hvis du har mulighed for det.

img_6535

Jeg så også forleden en rigtig sød film, som forklarer lidt af det hele og også med dit humør. Du kan se den HER. 🙂

Kærligst Tina

/Indlægget indeholder affiliate links/

   

4 kommentarer

 • Tina

  The-forvirring 🙂
  Jeg drikker nærmest kun the, vand, og juice.
  Men vil jo rigtig gerne drikke the der er godt for mig, nu jeg alligevel drikker så meget the.
  Jeg har udfordringer med laktose og og overproducerer talg når jeg indtager det, så holder mig derfor gerne fra det uden det skal blive fanatisk. Men min hud har lidt en del skade – at og slap hud, som gør mig ked.
  Derudover har jeg altid haft fornemmelsen af at jeg hat udfordringer med min tyndtarm og min Body SDS behandler og Zoneterapeut bekræfter.
  Det mærkværdige er at mit immunforsvar er fantastisk, for jeg har aldrig i mit liv haft en sygedag og har Mac en snotnæse en enkelt gang om året.

  Så er der the der kan hjælpe min fordøjelse/tarm på vej? Foretrækker the-breve da jeg så drikker mest 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Tak for din kommentar Tina. Det svært lige at sige hvad der vil være det helt rette og desværre synes jeg ofte de løse the’er er bedre, så jeg svarer nok ikke det du helst vil have. 😉 Rooibos the indeholder kraftige antioxidanter, som også er med til at beskytte og forebygge huden, men bestemt også hybenskaller kan have en god effekt på at virke opstrammende. Hvis du vil have mod på en opstarmmende kur med god effekt vil Gotu kola i kapsel form sammen med C-vitamin være en god “kur”. Brændenælde the er også altid god fordi det virker (h)udrensende. Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina

   Tusind tak igen Tina☺
   Det vil jeg helt sikkert have mod på. Jeg gir det et shot!
   Ved du et sted hvor det hele kan købes/bestiller samlet online, så jeg er fri for at bestille fra 2-3 forskellige sider ☺
   Kh

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Prøv helsebixen.dk de har vidst alle slags 🙂 Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det er næsten for meget af det gode- det er nemlig GRATIS!