Nemme glutenfri boller på ingen tid

Nemme glutenfri boller på ingen tid

Jeg har i længere tid forsøgt mig med at bage glutenfri boller, som er nemme, men som også smager af “rigtig” brød.

Det er gået galt et utal af gange, men nu har jeg endelig knækket koden ved hjælp af en sød ekspedient i Sundhedskost her i Aarhus.

De er utrolig nemme og tager ingen tid at lave. De er både sprøde udenpå og luftige indeni.

Opskrift på 10 stk

*Havregryn er i sig selv glutenfri, men de bliver produceret sammen med glutenholdige sorter og derfor kan der spores gluten i almindelige havregryn. Det er dog meget lidt og tåles som ofte ved intolerance overfor gluten, men IKKE ved gluten allergi!

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 220 grader og start med at komme HUSK sammen med vandet og lad det stå 5-10 min. til det begynder at blive en gelé (det samme gør du med hørfrø i en anden skål).
  • De skal dækkes til med koldt vand, som du sier fra når hørfrøene hældes i dejen.
  • Blend derefter havregryn til fint mel og kom det i gelé massen.
  • Kom så resten af ingredienserne i og pisk det godt sammen med et piskeris.
  • Bollerne kommes på en bageplade med en ske og gerne lige inden de kommer i ovnen, for ellers bliver bollerne flade.
  • De skal bages 220 grader varmluft i 30-35 min. men hold øje med dem, da det er noget længere tid end almindelige boller.
  • Toppet med den lækre avokadomos som du finder opskriften på HER!

Kærligst Tina

/Indlægget indeholder affiliate links/ 

Tilbage til bloggen