Det vidste du (måske) ikke din krop kunne, så derfor skal du vide det!

Nemme glutenfri boller på ingen tid

(Nemme glutenfri boller med havre- og rismel)

(Nemme glutenfri boller med havre- og rismel)

Jeg har i længere tid forsøgt mig med at bage glutenfri boller, som er nemme, men som også smager af “rigtig” brød. Det er gået galt et utal af gange, men nu har jeg endelig knækket koden ved hjælp af en sød ekspedient i Sundhedskost her i Aarhus. De er utrolig nemme og tager ingen tid at lave. De er både sprøde udenpå og luftige indeni.

Opskrift på 10 stk:

*120 gr. Havremel (Havregryn blendes til mel)
120 gr. Fuldkorns rismel
1/2 dl. hørfrø (Ligges i blød i 10 min. i koldt vand)
2 spsk. HUSK/ 1 spsk. Fiber HUSK
2 tsk. bagepulver
1 spsk. Honning/kokossukker
1 tsk.  Urtesalt
4 1/2 dl. vand

*Havregryn er i sig selv glutenfri, men de bliver produceret sammen med glutenholdige sorter og derfor kan der spores gluten i almindelige havregryn. Det er dog meget lidt og tåles som ofte ved intolerance overfor gluten, men IKKE ved gluten allergi!

Tænd ovnen på 220 grader og start med at komme HUSK sammen med vandet og lad det stå 5-10 min. til det begynder at blive en gelé. Det samme gør du med hørfrø i en anden skål. De skal dækkes til med koldt vand, som du sier fra når hørfrøene hældes i dejen. Blend derefter havregryn til fint mel og kom det i gelé massen. Kom så resten af ingredienserne i og pisk det godt sammen med et piskeris.

Bollerne kommes på en bageplade med en ske og gerne lige inden de kommer i ovnen, for ellers bliver bollerne flade. De skal bages 220 grader varmluft i 30-35 min. men hold øje med dem, da det er noget længere tid end almindelige boller.

Toppet med den lækre avokadomos som du finder opskriften på HER!

Pssst…. Har du set jeg netop har lanceret forløbet “Smukkere hud, øget energi og indre balance på kun 12 uger”? Du kan læse meget mere om den unikke skønhedsrejse lige HER!

Kærligst Tina

/Indlægget indeholder affiliate links/

(Nemme glutenfri boller med havre- og rismel)

(Nemme glutenfri boller med havre- og rismel)

(Cremet avokadomos med spinat)

(Cremet avokadomos med spinat)

   

Skriv en kommentar

  • Pernille Stig Rasmussen

    Haps haps

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Carina

    Jeg er fan 🙂 Har 2. omgang i ovnen lige nu… Tak for endnu en dejlig opskrift!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

    Hej Kate Marie. Øv hvor træls. Nej jeg tænker ikke det kan være citronsaftens skyld (ja hvis det var rigtig meget?). Mon du lod loppefrøskaller suge væsken inden du blandede de resterende ingredienser i? Eller blev de ikke bagt nok, for glutenfri boller skal have noget længere tid i ovnen og er bedst lune og ikke varme, så er de for svampet/klistret.
    Kh Tina

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Kate

      De har nemlig desværre ikke fået nok. De fik 40 minutter, men som du skriver er det jo alt efter ovn og prøver lige give dem 5 minutter mere næste gang og håber på de bliver noget bedre 😉 Tak ;)))

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kate

    Kære Tina.

    Jeg har lige prøvet bage disse boller, men noget må være gået galt, de er bestemt ikke blevet som dine.

    Jeg rørte bare dejen godt sammen, er det nødvendigt det bliver pisket med piskeris?

    Jeg kom saften fra en citron i dejen, da jeg havde hørt at det neutralisere bagepulveret (syre/base), men kan det være et problem for resultatet mon?

    De bedste søndagshilsner fra
    Kate Marie

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tina Lykkegaard

      Jeg bruger faktisk piskeris til at starte med for, at det ikke giver klumper fra loppefrøskallerne. Kh Tina

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Kate

      Det kan være at det er der det er gået galt, for der rørte jeg bare let sammen 😉 Prøver med piskeris næste gang. Tak for lynhurtig respons Tina 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tina Lykkegaard

      Det satser vi på ellers skriver du endelig igen

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det vidste du (måske) ikke din krop kunne, så derfor skal du vide det!