Slip dine følelser løs, det har jeg gjort!

Sådan kommer du snotnæse og manglende energi til livs..

(Pharma Nord C-vitamin)

(Pharma Nord C-vitamin)

Årh hvem der bare kunne slippe for forkølsele på denne tid af året. Eller mangler du energi nu hvor solen ikke giver det samme sollys? Der er hjælp at hente og jeg giver dig, derfor mine tips til forkølelse og mangelende energi.

Nu skal dette indlæg ikke (IGEN) handle om grøntsags juice eller smoothies, meeen jeg nævner det bare lige ganske kort. Der er nemlig så mange gode næringstoffer at hente, hvis du i den kolde mørke tid starter dagen med en smoothies eller juice med en masse grøntsager. Der er intet hokus pokus, bare en masse vitaminer og mineraler.

Hvis du stadig føler dig evig træt så kan det faktisk hænge sammen med manglende D-vitamin. Du får nemlig kun D-vitamin fra sollys (hvor D-vitamin dannes i huden) og en smule fra fede fisk. Vi har kun ganske få måneder her i norden med sollys og derfor kommer rigtig mange af os til at mangle på denne tid af året. D-vitamin hænger meget sammen med vores energiniveau, men også for dit immunforsvar. Jo bedre immunforsvar, jo mindre (forhåbentlig) forkølelse. Så det er egentlig win win. Jeg tager altid en D-vitamin som ligger i en olie, da D-vitamin er fedtopløselig og derfor skal der fedtstof til, før at du kan optage det.

img_4298-2Et rigtig husmor tricks er også kogt vand med ingefær og hvis du er hamrende sej, kommer du også hvidløg skåret i skiver i vandet. Hvidløg er nemlig med til, at slår dårlige bakterier ned i kroppen. Vandet må bare ikke være for varmt, for så slår du alle de gode stoffer ihjel, så lad det kogte vand køle en lille smule, inden du hælder det over ingefær og ingefær. (Det smager altså ikke godt, men det hjælper!)

Det her indlæg bliver mere og mere mormor…….

Men jeg vil alligevel tippe dig om nogle hamrende lækre og bløde undertrøjer. Jeg bruger stort set ikke andet her i efteråret og hele vinteren, for det er så tydligt at mærke forskel. Det er undertrøjer i uld/silke som er den fineste kvalitet. Det kradser på ingen måde, da det er 30 % silke sammen med 70 % kvalitets uld. Du kan også få den i langærmet, til når det bliver endnu koldere. Jeg kommer ikke til at gå med andet 🙂 Uld holder langt bedre på varmen end bomuld gør og derfor giver det så god varme. (OBS det skal vaskes i hånden eller på uld program i vaske maskinen med uld/silke vaskemiddel!) Det fås også til babyer, hvis jeg har nogle mødre der læser med.

Hvis du nu trods alt alligevel bliver forkølet, så er der faktisk flere studier der viser at store doser C-vitamin kan mindskes eller forkorte forkølelsen. Jeg tager selv 2-4 stk C-vitamin fordelt over dagen, hvis jeg kan mærke en forkølelse er på vej. Sommetider er jeg heldig at forkølelsen slet ikke bliver tl noget. Du skal ikke tage store doser C-vitamin hvis du lider af nyresten eller meget sensitiv mave.

Disse tips giver dig mindre behov for kleenex..

Kærligst Tina

/Indlægget holder affiliatelinks/

   

4 kommentarer

 • Natascha

  Hej Tina! Tak for super gode tips. Jeg tager selv 1000mg c-vitamin om dagen og har ikke været forkølet endnu (selvom stort set hele min arbejdsplads har og vi sidder i storkontor). Jeg synes bare tit jeg læser at det er en myte at c vitamin kan forkorte en forkølelse eller styrke immumforsvaret… og at kroppen ikke kan optage så store mængder ad gangen. Hvad mener du? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Hej Natascha. Først og fremmest er det jo helt suverænt at du har undgået forkølelse. C-vitamin er rigtig vigtigt for vores immunforsvar, da det beskytter os mod virus, bakterier og uønskede mikroorganismer med deres giftstoffer. Når vi dagligt indtager C-vitamin vil du også hæve kroppens egen STÆRKE antioxidant glutathion som er super vigtigt for immunforsvaret effektivitet. Så myte eller ej, det har en gavnlig effekt på vores immunforsvar, som jo er super vigtigt hvis vu bliver ramt af forkølelse.:) Flere læger giver store C-vitamin injektioner ved alvorlige sygdomme, så kroppen kan godt optage det. C-vitamin som er syreneutral er det bedste så det ikke irritere mave og fordøjelse. Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Hvor meget vand, ingefær og hvidløg anvendes der? 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Hej Pernille. Jeg plejer at tage et stort glas kogende vand (køles let af) og så skærer jeg et fed hvidløg og 2 cm. ingefær i små skiver. Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Slip dine følelser løs, det har jeg gjort!