Økologisk brand der fortjener et indlæg!

Jeg træner fordi jeg synes at det er pisse sjovt!

Jeg havde sådan lyst til at dele @Helsemathilde’s holdning til sundhed og træning, fordi træning er enormt vigtigt for din sundhed, men det skal stadig være sjovt!  Ellers kan det virke stressende for din krop og fanatisme er bestemt heller ikke sundt! God læselyst. Kærligst Tina 

Det skal være sjovt at være sund. Det er et hashtag jeg bruger meget og jeg har sågar skrevet en bog med selvsamme titel. Fordi jeg virkelig mener det. Jeg har ikke altid været sund. Jeg har faktisk været utrolig doven og jeg frygtede sved. Da jeg var 19 år spurgte min far om jeg ikke ville med i hans træningscenter og prøve det af. Jeg gav mig – det var jo faktisk ret pinligt at han var i bedre form end jeg. Min far er 40 år ældre end jeg. Jeg tog med. Og blev meldt ind i træningscenteret. Jeg kæmpede i lang tid og havde få succesoplevelser, men langsomt blev jeg i bedre og bedre form. Og så blev det sjovere. Og jeg fik blod på tanden. 

Nu er jeg 28 år gammel, faktisk snart 29 år. Og jeg elsker stadigvæk at træne. Hver gang jeg skal træne, så glæder jeg mig. Det lyder måske usandt, men det er rent faktisk sandt. Jeg elsker at træne. Og hvorfor? Fordi jeg laver det som jeg synes er sjovt. Jeg synes virkelig at det er sjovt at træne. Jeg har kastet mig over crossfit, som jeg hurtig faldt pladask for. Jeg elsker at løfte tungt, jeg elsker at presse mig selv til kvalme stadiet. Det virker ikke for alle – men det gør det for mig. Om det er zumba, en lang tur med hunden i skoven, at hoppe på trampolin med sine børn – det skal være sjovt. Træning og en sund livsstil skal i min verden aldrig blive en straf, noget der skal overståes, noget du gør fordi du føler at du skal, noget du gør fordi alle andre gør det. Du skal gøre det for din egen skyld. Jeg er mere eller mindre altid motiveret – og det er jeg fordi jeg har det skægt og afslappet med min træning. Jeg har ikke et mål med min træning. Jeg vil ikke tabe mig eller lave om på min krop. Jeg vil ikke løfte mere og tungere. Jeg vil ikke løbe hurtigere. Jeg har det helt fint der hvor jeg er og det er også der jeg oplever flest succesoplevelser. 

For snart fire år siden døde min lillebror pludseligt. For snart to år siden gik min kæreste igennem syv år fra mig. Det har været nogle ekstrem hårde år og jeg sejlede i lange perioder med alt for meget alkohol og ensomhed. Der var træningen virkelig min hjælp og mit pusterum. Det er der jeg kobler fra og derfor er træningen også så vigtig for mig. Jeg bruger den til noget – det tager toppe af stress og tristhed. Jeg bruger den også når jeg er glad, hvilket jeg er det meste af tiden. Træning er en god ven for mig og jeg hverken kan eller vil undvære den. 

For mig bliver en sund livsstil aldrig noget must eller noget fanatisk. Jeg gør det når jeg har overskud. Jeg har travle dage og der får jeg ikke alle de grøntsager jeg burde. Jeg fester gerne med mine veninder – uden dårlig samvittighed. Jeg har lært at livet er kort og alt for kort til at bekymre sig og lave for mange regler. Jeg lever sundt det meste af tiden, men i min verden er der plads til det hele. Intet er forbudt i min verden. Og derfor holder min motivation og min glæde for at leve sundt ved. 

#detskalværesjovtatværesund!

Jeg har bloggen helsematilde.com, hvor jeg netop skriver om at være mere afslappet i forhold til sundhedsræset. Jeg skriver også en del om kropsidealet, som jeg selv hverken kan eller vil ligge under for. Jeg håber at du har lyst til at læse med 🙂 Tak fordi jeg måtte låne lidt plads på din fine blog Tina.   

 

Helsematilde.com@helsematildedk

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Økologisk brand der fortjener et indlæg!