Hvad spiser hudterapeuten selv?

Hvilken creme skal jeg vælge?

Det kan være svært at vide hvilken creme man skal vælge, måske endda fordi du har svært ved at definere hvad din hudtype er. Huden kan være kompleks og den kan ændre sig hele tiden. Jeg vil gennemgå de typiske hudtyper og komme med et bud på hvilke cremer du skal gå efter.

Tør hud
Du mærker at du har tør hud, hvis du lige efter badet har brug for at få creme på. Huden kan stramme, skalle, men også være tendens rødmen med kløe og sart hud. Hudbarrieren (som er hudens overfrakke) vil være belastet eller utæt, da huden er blevet nedbrudt af eksempelvis hårde sæber, bestemte ingredienser i hudpleje, stress, inflammation, kulde og sol.Indefra skal du have fokus på gode fedtstoffer, kvalitets protein til hvert måltid, masser af grøntsager og bær.Hvis du er til de rige ansigtscremer – altså en små fed creme så er Karmameju Velvet 01 super lækker. Den smelter ind i huden og indeholder hyaluronsyre som er et fugtgivende sukkerstof. Derudover dufter den bare SÃ… skønt. jeg er også ret vild med de mange vitaminer den indeholder, som holder linjer og rynker væk. Aloe vera har også en meget fugtgivende effekt på huden og virker beroligende hvis huden også har tendens til at være lidt rød. Et andet bud kunne også være den fede Dadosens Extroderm som er ideel til dig som også er meget sart, du oplever måske rødeplagmager samt kløe i ansigtet. Den er meget dulmende og beskytter din egen hudbarriere. Denne er helt uden duft.

Sart hud
Her oplever du nogenlunde som overstående, men ofte rødmen, kløe, blussende, allergi (fødevareintolerence) akne eller rosacea. Huden kan blusse ved varme, kulde, lange bade eller blot ved berøring. Her vil din hudbarriere være belastet ligesom overstående og det er her vigtigt at få opbygget en god “overfrakke” til huden, så den igen kan holde på fugten. Indefra skal du have fokus på gode fedtstoffer, kvalitets protein til hvert måltid, masser af grøntsager og bær.Jurlique Calendula som indeholder morgenfrue. Morgenfrue har en enormt helende og beroligende effekt. Derudover indeholder den agurk-ekstrakt som giver fugt og dulmer rødmen i huden. Denne creme er forholdsvis let og fedter ikke på huden, men ligger alligevel et fint lag på den sensitive hud. Drik også gerne morgenfrue eller kamille som the, for den gode effekt indefra. En anden ansigtscreme jeg er rigtig glad for og selv bruger lige for tiden er Karmameju Cashmere 02 som er en anelse let i konsistens, men stadig enormt fugtgivende. Den har mange anti-inflammatoriske evner og er netop derfor så god til rødmen og irritation. (Denne kan også bruges ved sart/tør hud med tendens til urenheder) Den er faktisk gået hen og blevet min favorit!

Uren hud
Når huden viser tegn på bumser vil det ofte være fordi kroppen prøver at komme af med affaldstoffer. Det kan også være en tegn på inflammation i kroppen, ikke nok varieret kost, hormonel ubalance, dårlig fordøjelse, over produktion af talg eller fødevare som du ikke tåler. Urenhud/akne er viser også rødmen i huden, så det er vigtigt ikke at bruge for krads hudpleje, da bumserne muligvis vil udtørre og det vil resten af din hud så også. Så står du pludseligt med et nyt problem. Indefra skal du have fokus på gode fedtstoffer, kvalitets protein til hvert måltid, masser af grøntsager og bær. Gel-cremen REN Clearcalm siger det meget godt. Den virker anti-bakteriel, men virker stadig beroligende. Den er en let gel-creme, så den er god til uren hud som også har tendens til at fedte. Karmameju Silk 03 har en helende effekt på huden som er kombineret og tendens til tilstoppet hud. Den er forholdsvis let i konsistensen og trænger lynhurtigt ned i huden. Den er også ret genial at bruge i sommerperioden eller på ferie hvor temperaturen er noget højere end herhjemme.

Bare hold min hud i topform Hvis dine bekymringer går på at holde huden sund og UNG skal du sætte ind med en masse antioxidanter både i din hudpleje, men selvfølgelig også indefra. En vigtig faktor i at sænke aldringsprocessen er stress! Stress svækker vores naturlige hudfornyelsen, så det er en god ide, at tænke over dit stressniveau og hvordan du kan slappe af bedst muligt. Det kunne være gå/løbetur ved skoven/vandet, meditation, yoga, et dejligt bad med lavendel duft eller hvad der tiltaler dig. Alle tre overstående Karmameju cremer indeholder nærende vitaminer og antioxidanter, så det kunne være et godt bud. Ellers laver økologiske danske Zinobel Organic boost også noget ret vildt hudpleje! De bruger kun de bedste ingredienser som eks. hybenkerneolie, som indeholder masser af A- og E-vitamin som holder huden smuk. Prøv evt. deres Intens repair oil 3-4 gange i ugen under din natcreme. Den er guld værd! Hvis du har bekymringer omkring ar eller solskader er denne olie et must og brug blot 1-4 dråber.

Kærligst Tina

Ps. Ingen af disse cremer er sponsoreret- jeg er bare vilde med dem og ser gode resultater!

   

1 kommentar

 • Simone

  Kære Tina!
  Jeg er stor fan af din blog. Jeg er ved at kigge mine produkter igennem i forbindelse med en forhåbentlig positiv graviditetstest snart 😉 Jeg bruger Beauté Pacifique produkter – er det fy fy? Synes jeg får forskellige svar på nettet. Jeg er lidt (meget) sippet med at udsætte baby for parabener og parfume mv.
  Mvh Simone

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Hej Simone, TAK fordi du kigger med og hvor er det en spændende tid du er i. Hm jeg siger aldrig noget negativt om andre mærker og kommer heller ikke til det her. Jeg står indenfor alle de produkter du ser på bloggen og min IG, som også kan bruges af gravide, da de er rene, naturlige og mange er også økologiske, hvilket jeg vægter højt. Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sørine

  Kære Tina, endnu engang tak for en fantastisk blog. Du har virkelig åbnet mine øjne for hvor lidt der skal til for at være god ved sig selv!

  Jeg kan ikke helt finde ud af hvor jeg er placeret i denne oversigt. Jeg mener jeg har tør hud, men lider meget af “hudorme” som er virkelig træls. Har du nogen gode råd til at komme af med dem med rette pleje? Og som mor til snart 2, kunne jeg godt bruge en dag og natcreme der har lidt anti-age i sig. Måske man kan ramme begge problemer i samme skønhedsrutine?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Hej Sørine. Hvor er du bare sød. Tusind tak for de søde ord og hvor er det dejligt du kan bruge noget af mit skriv. Dette indlæg er jo skrevet for noget tid siden og det holder skam stadig, men efter mit samarbejde med naturligolie.dk ser jeg så store forbedringer med pleje af huden fra rene olier. Du kan med fordel blande 10 gr. jojoba olie (som du også kan bruge som ansigtstens læs med her: http://tinalykkegaardblog.dk/2017/04/den-milde-naturlige-makeupfjerner/) 10 gr. granatæble (som er en rigtig anti-age olie) og 10 gr. hybenkerneolie, samt 4 dråber e-vitamin i en 30 ml. beholder. Du kan få det hele på naturligolie.dk. Olieblandingen er super let, men fugter stadig huden og er fyldt med plejende og anti-age egenskaber. Bruges morgen og aften! Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thanks for cobtninutirg. It’s helped me understand the issues.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad spiser hudterapeuten selv?