Syredannende mad skaber dårlig hud

Hvad gør jeg mod akne/uren hud?

Alle former for uren hud kan påvirke humøret og selvtilliden negativt. Derfor kan den “lette” løsning være at besøge lægen, som ofte udskriver hårde akne kure, som er enormt belastende for leveren samt ødelægger vores naturlige tarmflora. Den hårde kur kan også give knas tør hud, tørre slimhinder, hårtab og huden kan sprække og bliver enormt sensitiv og rød. Så står vi efter min mening med et nyt problem.Den hårde kur er også at symptombehandle og problemet med akne/uren hud kan komme igen, hvilket er utrolig ærgerligt. Det handler om at finde årsagen til problemet, så man på den måde kan komme bekymringerne til livs i stedet for at udsætte problemet.Det er også tankevækkende at piger får anbefalet p-piller ved uren hud/akne, da samme tilstand ofte vil komme igen når de stopper på p-pillerne 5-10 år efter og endda ofte med voldsommere udbrud.

Her kommer mine bud på hvad du skal gøre ved uren hud/akne indefra. Husk også på at det tager tid og derfor kræver det tålmodighed, men når du er i mål kommer problemet heller ikke igen og du har lært din hud meget bedre at kende.

Beta caroten som er forstadiet til A-vitamin er med til at dæmpe inflammationen i huden. Beta-caroten er også med til at stimulere ny frisk hud samt nedsætte talgproduktionen i huden. Du kan finde naturlig beta caroten i gulerødder, mørkegrønne grøntsager, grønne alger som spirulina ellers tages det med bedst effekt som kosttilskud.

Ved betændte urenheder i huden skal du have stort fokus på at få de mineraler og urter som er med til at dæmpe betændelsestilstande i huden. Her kan nævnes gotu kola, gurkemeje, ingefær, men også zink. Zink er nemlig også med til at virke sårhelende. For den bedste effekt anbefaler jeg at tage det som kosttilskud, da vi ikke kan spise os til den mængde som har god effekt på huden. Følg doseringen på de kosttilskud du vælger.

Mærker jeg er glad for er: Vitaviva, Solaray, Purepharma, Pukka eller Biosym.Husk at drikke 1.5 -2 liter væske om dagen så kedelige affaldsstoffer kan blive skyllet ud af systemet. Jeg anbefaler også altid den vigtige omega 3 fedtsyre til at smøre huden samt dæmpe inflammationen i huden enten fra hørfrøolie eller fiskelolie. Her skifter jeg mellem Nordic Natural/pure pharma eller økologisk hørfrøolie. Derudover er mælkesyrebakterier et must til en hver bekymring omkring huden.

Fødevare der kan forværre hudens tilstand: Komælk, gluten, sukker, koffein, light produkter/kunstige sødestoffer og tomater.

Skønhed starter indefra og jeg ved du kan komme dine bekymringer til livs..

Kærligst Tina

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Syredannende mad skaber dårlig hud