Immunforsvaret påvirkning af hudens tilstand

Har du styr på fedtstofferne?

Av av, det troede jeg bestemt at jeg havde, men efter undervisning i Kbh på Holistisk Hudterapeut uddannelse blev jeg igen klogere.

Den viden vil jeg gerne dele med jer for det er utrolig vigtig for hele kroppens sundhed og derfor også hudens udseende. Fedtstoffer er enormt sensitive – i hvert fald mange af dem. Hvis de får for høj varme vil de blive ødelagte, strukturen ændres og de vil harske. Det vil altså sige at når vi steger i en olie der ikke kan holde til det, vil den blive ødelagt og vi vil spise harsk olie. Det vil lave stor ravage i vores krop og det ville kunne ses på hudens tilstand. Eksempelvis tåler olivenolie let stegning, men slet ikke så høj varme som når man steger kød. Olivenolie er bedst i dressinger, kolde retter eller over maden når den er tilberedt.

Smørbaren som mange bruger til brød er ødelagt så snart vi køber den. Det er et blandingsprodukt som er opvarmet og derved ødelagt. (Det er virkelig et stort NO-GO!) Her skal du prioritere en god økologisk kærnet smør. (Naturmælk, blå pakke) Den er meget mere fast og tåler høj varme til al stegning. Den er endda med til at smøre huden indefra.Kokosolie er også en af de få olier der tåler høj varme og er god til al mad der skal steges længe og på høj varme.

De billige olier i plastikflaskerne i supermarkedet er også dårlige raffinerede fedtstoffer som er ødelæggende for kroppen. De er behandlet så meget at smag er forsvundet, da den eksempelvis skal være smagsneutral. For at gøre en olie smagsneutral vil der blive brugt kemikalier til at “rense” olien.  Vælg hellere en god økologisk koldpresset olie og den koster 4 gange så meget hvis ikke mere, men det er sundt og kroppen kan drage stor nytte af det. Der vil stadig være en højt indhold af gode sunde stoffer, vitaminer, mineraler, antioxidanter som beskytter vores celler.

Dårlige fedtstoffer vil skabe inflammation i kroppen og kan på sigt gøre os syge.Alle olier fra hørfrø, hampefrø, chiafrø, raps, solsikke, sesam tåler slet IKKE opvarmning.

Skønhed starter indefra..

Kærligst Tina

   

2 kommentarer

 • Maria Lau

  Hvilken olivenolie bruger du selv til at stege i? 🙂 Eller hvad bruger du? Af mærker osv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lykkegaard

   Det er faktisk forskelligt, men jeg køber typisk i helsekosten og vælger øko jomfru koldpresset og spørger tit personalet om deres erfaring 🙂 Jeg steger ikke i olivenolie, kun hvis det er ganske ganske lidt. Jeg steger i kokos eller kærnet smør. Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Immunforsvaret påvirkning af hudens tilstand