Disse 3 enkle tricks får din hud til at stråle

Derfor skal du undgå mineralske olier

Det er første de senere år, at jeg for alvor har opdaget, hvor stor forskel der er på cremer og hvad denne forskel gør ved vores hud. I rigtig meget hudpleje (billigt som dyre) er der tilsat mineralske olier, også kaldet råstoffer som paraffin, petrolatum og vaseline. Sommetider vil det også bare stå som mineral oil bag på produktet. Disse olier kommer fra olieindustrien, og er spildolie fra råolie. (Det lyder ikke særlig lækkert eller luksuriøst vel?) Disse olier er meget billige, og derfor er der mange hudpleje producenter der benytter dem og det er vidst den eneste fordel ved dem. Hvis vi overhovedet kan kalde det for en fordel…Mineraske olier kan ikke, trænge ned i huden og vil fedte længe og lægge sig som en beskyttende hinde uden på huden. Huden kan ikke ånde, under denne hinde og vil med daglig brug, på sigt blive tør og dehydreret ved brug af mineralske olier. Mange oplever desuden, at minerask olie kan tilstoppe porerne i huden.Måske du kan genkende den håndcreme, som aldrig trænger ind og man sætter fedtet fingre på alt hvad man rører ved. Her vil der typisk være mineralske olier i. Den eneste fordel ved brug af mineralske olier er i håndcreme til dem der har et job, hvor de skal vaske hænder mange gange i løbet af en dag. Den beskyttende hinde forhindrer skader på hudens skrøbelige hudbarriere, som sker ved hyppig vask med stærke sæber eller alkoholgel.En anden stor ulempe er, at huden vænner sig til disse olier, bliver doven og bare vil have mere i stedet for at gøre brug af sin egen hudfornyende processer. Ligesom i vinterhalvåret, hvor vi nærmest spiser vores læbepomade. Vi smører og smører og vores læber bliver ved med at sprække og være tørre. Desværre ser vi rigtig tit petrolatum i vores læbeprodukter. Hvis man derimod bruger nærende olier, som shea smør, mandelolie, jojoba olie eller arganolie vil huden ikke være nær så tør. Det vil trække nemmere ned og huden/læberne har ikke brug for nær så meget hudpleje.Hudpleje uden mineralske olier findes ikke naturlig hudpleje, men desværre sælger nogle hudplejeprodukter sig som naturlige, så læs altid ingredienslisten igennem inden du svinger kreditkortet. Hudplejemærker som Jurlique, Ren, Rudolph care, Anne Marie Borlind, Nuxe, melissa, Sard, Karmameju og lavera kunne ikke drømme om at bruge mineralske olier. Alle mærker som Naturskøn sælger er UDEN mineralske olier.Blot til info: så skal mineralske olier og mineral foundation ikke forveksles. De er meget forskellige og slet ikke det samme. Mineral foundation er knuste mineraler fra jorden og ikke olie.Skriv hvis der er noget i er i tvivl om.

   

3 kommentarer

  • Michala

    Hej Tina,

    Jeg ved godt, at du her i linket har foreslået en række gode mærker – men det er stadig en jungle for mig at finde en god creme. Kan du hjælpe her? 🙂 jeg har meget fedtet hud og en del tilstoppede porer, men jeg får sjældent rigtige bumser. Jeg har til gengæld altid en rød næse og kinder, og jeg får en knastør hud af lange bade (som så bare er fedtet igen efter et par timer!) Jeg må derfor have en sensitiv men let kombineret hud – ikke sandt? Kan du give et forslag til en eller to gode ansigtscremer, som samtidigt ikke ruinerer budgettet? 🙂 på forhånd mange tak, og god jul!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • you are in point of fact a just right webmaster. The site loading speed is incredible. It kind of feels that yo&;r8217u#e doing any distinctive trick. In addition, The contents are masterpiece. you’ve performed a wonderful task in this topic!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Disse 3 enkle tricks får din hud til at stråle